genel

Trabzon'da mutlaka görmeniz gereken 10 yer

Abone Ol

Hem doğaya hem de tarihe meraklı seyahat severler için yeşil cennet Trabzon'da görülmesi gereken yerler listemize göz atmalısınız... 1. UZUNGÖL Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı belde her yıl dünyadan birçok misafir ağırlıyor. Uzun Göl, heyelan sonucu dere yatağının tabii baraj şeklinde kapanması sonucu oluşmuş ve doğal güzelliğiyle turistler açısından oldukça cezbedici bir yer olmuştur.

2. SÜMELA MANASTIRI MS. 365-395 tarihleri arasında inşa edilen Sümela Manastırı o kadar heybetlidir ki zaman zaman bulutların üzerinden bile yükselebilen görüntüsüyle kendine hayran bırakır. Dik dağ yamacına yapılmış olan bu yapı karşısında büyülenmemek mümkün değil.Sadece Trabzon değil tüm ülkemiz genelinde en çok turist çeken yerlerin başında gelmektedir.

3. ÇAL MAĞARASI Dünya’nın en uzun ikinci mağarası olan Düzköy ilçesinin Çal beldesinde bulunan Çal Mağarası, sarkıt ve dikitlerin oluşturduğu harika doğal şekiller ile içeriye adımınızı attığınız ilk andan itibaren sizleri kendisine hayran bırakıyor. Bir diğer göz alıcı güzellik ise mağaraya konulan şık ışıklandırmalar ve karşılaşacağınız muhteşem şelale.Uzmanlar aynı zamanda Çal Mağarası’ndaki rahat hava hareketinin astım ve sinüzite iyi geldiğini belirtiyorlar.

4. BOZTEPE Trabzon’un tüm güzelliklerine kuşbakışı bakabileceğiniz, güneşin doğuşunu izlerken kahvaltınızı yapmak isterseniz daha iyi bir tercih olamaz heralde. Aynı şekilde güneşin batışını izlemeye giden doğa severlerin de uğrak noktasıdır. Eğer uçsuz bucaksız Karadeniz manzarasını ve Trabzon'u tepeden görmek istiyorsanız, mutlaka Boztepe'yi ziyaret etmelisiniz.

5. PERİSTERA MANASTIRI MS. 752 yılında 250 metre yükseklikteki kaya kütlesinin üzerine inşa edilmiş Peristera Manastırı Trabzon’un harika tabiatıyla bütünleşen ve turistlerin son derece ilgisini çeken önemli yapılardandır.Temiz havası ve eşsiz manzarasıyla Trabzon'a gelen turistlerin oldukça yoğun ilgi gösterdiği yerlerden biridir.

6. AYASOFYA MÜZESİ Günümüze gelene kadar birçok kez kullanım şekli değiştirilmiş.Kimi zaman cami, bazen kilise bazen de müze olarak kullanılan bu yapı ne olursa olsun güzelliğini kaybetmemiş ve kendine tarih katmaya devam etmiştir. Şu anda müze olarak kullanılmakta ve Trabzon'un en çok ziyaret edilen noktalarından biri olarak yer almaktadır.

7. TRABZON KALESİ Şehrin en yüksek tepesinde yer alan Trabzon Kalesi, Fatih Sultan Mehmet’in Trabzon’u fethinden sonra denizden gelebilecek düşman saldırılarına önlem almak için yaptırılmıştır. Trabzon Kalesi şehrin en yüksek tepesinde yer almaktadır. Bir tarafı deniz, bir tarafı yeşilliklerle çevrili olan kale, Trabzon'un gezilmesi gereken en turistik yerlerinden biri.

8. BEDESTEN ÇARŞISI Trabzon’un en eski yapılarındandır. Türk bedestenler içerisinde tek kubbeli olan ilk ve tek bedestendir.Yavuz Sultan Selim'in annesi Gülbahar Hatun vakıfları arasında yer alan bedesten Türk Bedestenleri içerisinde tek kubbeli tek örnektir. Biraz da alışveriş diyorsanız buraya yolunuz illa ki düşecektir.

9.VAZELON MANASTIRI Trabzon’un yaklaşık 40 km güneyinde bulunan Vazelon Manastırı bölgenin en eski manastırı olarak bilinmektedir.İnsanı ilk gördüğü anda büyüleyen mimarisinin doğaya olan ahengi, hiçbir söze gerek kalmadan tek bir fotoğrafla anlaşılıyor. Trabzon'un önde gelen tarihi ve turistik yerlerinden biri olma özelliğini taşıyor.

10. TRABZON YAYLALARI Oksijen depolamak, kendinize görsel ziyafet armağan etmek isterseniz güzelliği dillere destan Trabzon yaylaları çok doğru bir tercih olacaktır. Lapazen Yaylası, Şerah köyü, Haldizen Yaylası, Şekersu Yaylası en çok bilinen ve turistlerin de ilgisini çeken yaylaların başında gelir.