genel

Türkiye'de ve dünyada Hindistan alarmı! Dehşete düşüren görüntüler..

Abone Ol

Koronavirüs dehşeti Hindistan'da hız kesmiyor. Ülkede her gün yeni vaka ve ölüm rekorları kırılıyor. Hastanelerde yatak, oksijen ve ilaç kıtlığı had safhada. Hindistan'daki kriz, küresel aşı tedariki ve salgının yayılması anlamında dünyayı olumsuz etkileyebilir. (Kaynak:Haber7)

Koronavirüs dünya genelinde etkisini sürdürürken, salgının en hızlı şekilde ilerlediği ülke an itibarıyla Hindistan.

Ülkede ortaya çıkan B.1.617 mutasyonuyla birlikte vaka sayılarının patlama yaparken, her gün yeni bir rekor haberi geliyor.

YENİ VAKA REKORU Son 10 gündür 300 binin üzerinde seyreden günlük vaka sayılarında korkulan oldu ve 400 bin sınırı aşıldı.

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı verilere göre; son 24 saatte ülkede 401 bin 993 yeni vaka tespit edildi.

Aynı süreçte 3 bin 523 kişi de Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Toplam ölü sayısı 211 bin 853'e ulaştı.

SAĞLIK SİSTEMİ ZOR DURUMDA Ülke çapında vakaların artmasıyla hastanelerdeki doluluk oranlarının en yüksek seviyeleri gördü ve sağlık sistemi çökme noktasında.

Hastanelerde neredeyse yer kalmazken, diğer ülkelerden tıbbi desteği gelmeye başladı.

ABD'DEN YARDIM ABD, 1100 adet oksijen tüpü, 15 milyon adet N95 maskesi, 1 milyon adet hızlı test kiti ve korona hastalarının tedavisinde kullanılan antiviral Remdesivir ilacı gönderdi.

ÖLÜLER SOKAKTA YAKILIYOR Krematoryumlarda yer kalmaması nedeniyle ölüler kentlerdeki geçici mekanlarda yakılıyor.

TÜRKİYE'DE DE GÖRÜLDÜ Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hindistan varyantının Türkiye'de de görüldüğünü açıklamıştı.

ÖLDÜRÜCÜLÜĞÜ DAHA YÜKSEK Hindistan varyantında, çok dirençli ateş, ishal tablosu, solunum yetmezliği gibi ağır semptomlar görüldüğü ve öldürücülüğün de daha fazla olduğunu belirlendi

"AŞIMIZ HİNT VARYANTINA KARŞI ETKİLİ" BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, koronavirüse karşı Pfizer ile ortaklaşa geliştirdikleri aşının, Hindistan'ı kasıp kavuran B.1.617 varyantına karşı etkili olduğuna emin olduğunu açıklamıştı:

"Hala Kovid-19'un Hindistan varyantını test ediyoruz, ancak bu varyantta daha önce test ettiğimiz ve aşımızın başarı gösterdiği mutasyonlar var, bu yüzden kendimize güveniyoruz."