genel

Ünlü anket şirketi açıkladı: Nisan ayının son seçim anketi sonuçları belli oldu! İşte, çok konuşulacak sonuçlar

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala sahanın nabzını tutmak isteyen anket şirketleri araştırmalarına hız verdi. Nisan ayının son anket sonucu SONAR Araştırma Şirketinden geldi. Paylaşılan sonuçlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki puan farkı dikkat çekti. İşte, çok konuşulacak anket sonuçları...

Abone Ol

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala kamuoyunun nabzını tutmak isteyen anket araştırma şirketleri çalışmalarına hız verdi. Nisan ayının son seçim anketi olarak kayıtlara geçen çalışması SONAR Araştırma Şirketinden geldi.

10-16 Nisan tarihleri arasında 25 ilde, 89 ilçe ve köyde 4,541 kişi ile yüz yüze yapılan anket sonuçlarında dikkat çeken detaylar yer aldı. 14 Mayıs seçimleri siyasi eğilim araştırmasının sonuçlarında şu oranlar kaydedildi:

SONAR Araştırma anket katılımcılarına '' 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte yapılacak olan milletvekilliği seçiminde hangi partiye oy vermeyi düşünüyorsunuz?'' sorusuna yöneltti. Verilen yanıtlar üzerine ortaya çıkan grafikte AK Parti yüzde 35,2 oy oranıyla birinci parti oldu. AK Parti'yi CHP'nin yüzde 22,3 oy ile takip ettiği görüldü.

4,541 katılımcıya ' 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı için kime oy vermeyi düşünüyorsunuz?' sorusuna ise verilen yanıtlardan hareketle ortaya çıkan tabloda Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 42,8 oranla öne çıktığı görüldü. Cumhurbaşkanlığı yarışında yüzde 50+ oranına ulaşılmaması halinde ikinci turun elzem olması sebebiyle katılımcılara en yüksek yüzdeyi alan iki isimli ankette yapıldı.

SONAR Araştırma Şirketi tarafından paylaşılan sonuçlarda anket katılımcılarına '' Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tura kalırsa ve Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu ikinci turda olursa kime oy verirsiniz?' sorusuna verilen yanıtlar çerçevesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kazanma ihtimalinin daha yüksek olduğu görüldü.