genel

Unutulmaz anlar! Start verildi

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'nın Gemlik ilçesinde gerçekleştirilen "Türkiye'nin Otomobili"nin üretileceği Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Mühendislik, Tasarım ve Üretim Tesisleri İnşaatına Başlama Töreni'ne katıldı. 4 BİNİN ÜZERİNDE İSTİHDAM "Salgın döneminde hem yatırımlar yaparken, 78’i Türkiye’de olan tedarikçi firmaların yüzde 93’nü tamamladık" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Tasarım tescil süreçleri devam ediyor. Bugün ise Bismillah diyerek tesisimizin inşasına hep birlikte başlıyoruz. Burası çok önemli sadece yeşil Bursa değil, Payitaht Bursa. Aracımızı 2022 yılının son çeyreğinde tamamlamayı planlıyoruz.

Böylece Avrupa’nın ilk doğuştan elektrikli SUV aracını piyasaya sunacağız. 4 binin üzerinde insanımız istihdam edilecek. Dolaylı istihdamı düşündüğümüzde bu sayı çok daha fazla olacak. Bölgedeki üniversitelerle iş birliği halinde yenilikçi fikirlerin önünü açacağız. Şimdiden Türkiye’nin otomobili yola çıkıyor. Bu tedarikçilerinin arasında daha önce hiç büyük bir firmayla çalışmamış genç filizler katıldı. Geri görüş kameralarından bir dünya markası çıkarabileceğimiz gibi Türkiye’nin otomobilinin alameti farikası elektrikli olmasıdır" dedi.

LİTYUM ÜRETİMİ Eti Maden işletmesinin 2- 3 yıldır bor madenlerinde lityum üretmeye çalıştığını belirten Erdoğan, "Pilot üretim tesisinin çalışmasını tamamladık. Durmak yok yola devam. Türkiye’nin Eti Maden ile lityumun tamamını üretme imkanı var" diye konuştu.

'İLK 6 AYDA SANAYİ SİCİLİNE 7 BİN İŞLETME KAYDOLDU' Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk 6 ayda sanayi siciline 7 bin işletme kaydoldu yani üretime başladık. Yurdun 4 bir yanında yeni işletmeler faaliyete geçti. Sadece Haziran ayında 1421 sanayi işletmesi kuruldu. Bu sayı geçen yıla göre yüzde 91’lik bir artış anlamına geliyor" dedi.

TESİS HAKKINDA Tesisi 1.2 milyon metrekarelik alan üzerine kuruluyor. İnşaatın 18 ayda tamamlanması ve 2021 yılı içerisinde hat montajlarına başlanılması hedefleniyor.

TOGG Tesislerinde 2023 yılına kadar kademeli olarak 4 bin 300 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. TOGG Tesisi, TOGG’un 'Mobilite Ekosistemi' kurulması hedefinin en önemli ayaklarından birisi olacak.

Tesiste, 2022 yılı sonunda seri üretim ilk aracını banttan indirmesinin ardından 2030 yılına kadar, fikri ve sınai mülkiyet hakları tamamen kendisine ait 5 farklı modelden toplam 1 milyon adet aracı dünya otomotiv piyasası ile buluşturacak.

TOGG Tesisi’ne özel olarak hafta içerisinde bir de kampanya başlatıldı ve tüm Türkiye bu heyecana ortak edildi. Bu tarihi ana iz bırakmak isteyenler için ‘yeniliktebendevarim.com’ internet sitesi üzerinden isimlerini yazma, görsel oluşturma ve paylaşma imkanı yaratıldı. Şu ana kadar yüz binlerce kişi ismini bu tarihi ana ortak olmak için kaydetti. Bu site üzerinden kaydolanların isimleri bir kapsül aracılığıyla bu tesisin temelinde olacak. Kampanya 18 Temmuz Cumartesi 21.30’a kadar devam edecek.