genel

Uyku kalitesini ve süresini artırıyor! Yatmadan önce tüketin

Abone Ol

1-Süt Kalsiyum kaynağı olan sütün kaliteli protein içeriği ve triptofan amino asidinden zengin olması sebebiyle uyumadan önce içeceğiniz ılık süt, mışıl mışıl uyumanıza yardımcı olur.

2-Muz Yerli muzun seratonin ve melatonin hormonlarının salınımlarını artırmasının dışında içerdiği magnezyum ve potasyum ile kasların gevşeyip rahatlamasını sağlayarak kaliteli bir uyku çekmenizine katkı sunar.

3-Vişne Melatoninin en doğal ve en iyi kaynaklarından olan vişne; kandaki melatonin seviyesini artırarak vücudunuzun doğal uyku düzenini geliştirmesine yardımcı olacaktır. Özellikle uyumadan önce 1 avuç içi kadar yemeniz yeterli.

4-Yulaf Diyetlerimizin vazgeçilmezi yulaf, kaliteli bir uyku için önemli olan kalsiyum ve magnezyum mineralini içerir. Aynı zamanda içerdiği melatonin hormonu sayesinde kaliteli bir uyku ile vücudun yenilenmesini sağlar.

5-Balık Vücudun melatonin üretimine yardımcı olan B6 vitamininin iyi kaynakları olan somon, alabalık ve ton balığını daha iyi bir uyku için mutlaka tüketmelisiniz.