genel

Uzun yıllar maden suyu tüketmek Alzheimer'ı önleyebilir

Abone Ol

Maden suyu sahip olduğu faydalar dolayısıyla hemen herkesin tükettiği sağlıklı içecekler arasında yer alıyor. Nöroloji Uzmanı Prof.Dr. Zülküf Önal'a göre maden suyunda bulunan silikatın, Alzheimer hastalığı üzerinde azaltıcı etkileri var. "Uzun vadede maden suyu tüketmek, Alzheimer hastalığına karşı koruyucu olabilir" diyen Önal, maden suyu ile ilgili araştırmalar hakkında bilgi verdi. İşte detaylar...

Maden suyunun Alzheimer üzerindeki etkisi ne? Prof.Dr. Önal, maden suyu ile ilgili son zamanlarda bazı araştırmaların yer aldığını söyleyerek şunları kaydetti:

Alzheimer'ı önlemek için neler yapabiliriz? Yaşlandıkça karşımıza çıkan bir hastalık ama bunu yaşam koşullarımızla, beslenmemizle geciktirebiliriz. Çevresel faktörleri kontrol altına alırsak bu hastalığın oluşumunu engelleriz.

Alzheimer neden olur? Aslında Alzheimer'ın neden ortaya çıktığını çok iyi bilmiyoruz. Daha çok ileri yaşta ortaya çıkıyor.

Alzheimer hastalığı nasıl tedavi ediliyor? Prof. Dr. Zülküf Önal, Alzheimer hastalığının demansın çoğunlukla görülen bir tipi olduğunu söyledi. Demans hastalarının yüzde 60-70'inin Alzheimer hastası olduğunu belirten Prof.Dr. Önal, "Alzheimer hastalığı ile ilgili güncel bir tedavi yok.

Elimizde tedavi seçeneği olarak kullandığımız birkaç tane ilaç var, bu ilaçlar hastalığın ilerlemesini yavaşlatıyor.

Burada bizlerin yapması gereken yediklerimize, içtiklerimize ve aldığımız sıvı ile her türlü gıdanın kontrollü ve doğru bir şekilde kullanılmasıdır" diye konuştu.

"Alzheimer'ın sebep olduğu hücre yıkımında o yıkılan hücrelerin içinde alüminyum birikiyor. Günlük su tüketimimizde gerçek anlamda oldukça yüksek miktarda alüminyum var.

Özellikle maden suyunu düzenli tüketen kişilerde bilişsel fonksiyonlarında yıkımın daha geç ortaya çıktığı gösterildi.

Alüminyum suyun akışkanlığı ile ilgili bir mineral ve neredeyse içinde alüminyum olmayan su yok. Bu alüminyumun birikmesini durdurmanın da bir yolu var.

Bununla ilgili çalışmalar gösteriyor ki silikat vücutta alüminyumun birikmesini engelliyor. Bununla da ilgili maden suları önümüze çıkıyor. Maden sularında silikatın bulunduğu tespit ediliyor.

Silikatlı olması önemli, her maden suyunda istenilen düzeyde silikat olmuyor.

Uzun vadede maden suyu tüketmek, Alzheimer hastalığına karşı koruyucu olabilir. Bunun destekleyen çalışmalar var. '2 gün içtim' ile olmaz; bunun yıllarca yapılacak bir alışkanlık haline gelmesi gerekiyor."