genel

Ve karşınızda..Yeni model Togg-T10F sahnede!

ABD'nin Las Vegas bölgesinde gerçekleştirilen dünyaca ünlü Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) 2024'te Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un yeni modeli sahnede yerini aldı. Yeni model TOGG'un özellikleri ve görüntüleri..

Abone Ol

Fuarda Togg'un T10F fastback modeli kullanıcılarıyla buluştu.

Ülkemizin mobilite kesiminde hizmet sağlayan yerli üretim TOGG, 2019'da ön tanıtımını yaptığı ilk aşamasından elektrikli ikinci akıllı cihazının yeni şeklini T10F adıyla dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES 2024 sahnesinde yer aldı.

Togg, ABD'nin Las Vegas şehrinde dün başlayan dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2024'te sergilendi.

İşte TOGG T10F FASTBACK'İN TÜM ÖZELLİKLERİ; 600 KİLOMETREYE VARAN MENZİL SEÇENEĞİ Alınan bilgiler ışığında, Togg T10F, T10X gibi kullanıcıyı esas alan, zeki ve dinamik yaşam çözümleriyle sürekli internetin ağının içinde yer alan ve uzaktan güncelleme seçeneğiyle yenilenen ve aktif bir model olarak karşımıza çıkıyor.

2025 yılında önce Türkiye'de, ardından Avrupa pazarında kullanıcılarına teslim edilecek, T10F, RWD (standart menzil arkadan itiş), RWD (uzun menzil arkadan itiş) ve çift motorlu olmak üzere üç farklı yapı ve iki farklı donanım özelliğiyle satışa sunulacak.

160 kW / 217 beygir güç ve 350 Nm tork üreten T10F, RWD (arkadan itiş), iki farklı batarya seçeneğiyle 350+ ve 600 kilometreye varan menziller ile beraber geliyor.

T10F'nin 0-100 kilometre/saat hızlanması 4,6 saniye olan, 700 Nm tork üreten çift motorlu AWD (dört çeker) versiyonu ise 530 kilometreye varan bir menzil sunmayı amaçlıyor.

Standart menzilli model 52,4 kWh batarya kapasitesine sahipken, uzun menzilli modelde bu kapasite 88,5 kWh'ye çıkacak.

SADECE BİR ARAÇ DEĞİL AYNI ZAMANDA GÜÇ SAĞLAYICI T10F, aynı zamanda harici bir güç kaynağı olarak kullanılmasına olanak tanıyan cihazdan elektrikli aletlere enerji aktarımı (V2L) teknolojisine sahip olacak.

Bu teknoloji sayesinde Togg sahipleri akıllı cihazlarını tam anlamıyla üçüncü bir yaşam alanı olarak karşımıza çıkacak.

UZAKTAN GÜNCELLEMEYLE SÜREKLİ GÜNCELLEME YAPILACAK T10F, uzaktan güncellemelerle (OTA: over-the-air) sürekli kendini yenileyebilen sürücü destek sistemleri sayesinde sürüş güvenliği ve konforunu en üst seviyeye çıkaracak.

Euro NCAP programının tüm testlerinden en yüksek seviye olan 5 yıldızı alacak şekilde tasarımı yapılan T10F, 7 hava yastığı, dayanıklı ve sağlam altyapısıyla her türlü yol koşulunda güvenli be konforlu bir sürüş deneyimi yaşatacak.

Trafik işareti algılama sistemiyle birlikte çalışan dur-kalk fonksiyonlu akıllı adaptif hız sabitleyici, akıllı şerit takip sistemi ve şeritten ayrılma ikazı gibi özellikler sunacak T10F, "yoğun trafik pilotu" asistan özelliğine de sahip olacak.

Kullanıcılar bu özellikle 15 kilometre/saat hıza kadar olan yoğun trafikte ellerini direksiyondan ayırıp T10F'nin kontrolünde ilerleyebilecek. Bu özellik V2 donanım seviyesine sahip olan akıllı cihazlarda aktif olacak. T10F, yine V2 donanım seviyesinde standart olarak bir çevre görüş kamerası, kör nokta asistanı, sürücü dikkat asistanı, gelişmiş elektronik denge kontrolü ve otomatik park asistanı özelliklerini de kullanıcılar ile buluşturacak.

Trafik işareti algılama sistemiyle birlikte çalışan dur-kalk fonksiyonlu akıllı adaptif hız sabitleyici, akıllı şerit takip sistemi ve şeritten ayrılma ikazı gibi özellikler sunacak T10F, "yoğun trafik pilotu" asistan özelliğine de sahip olacak.

DİNAMİK, SPORTİF VE MODERN T10X gibi C platformunda tasarlanan T10F, Togg DNA'sında bulunan stilistik özelliklerin korunduğu bir görünüme sahip. Cihazın stil konseptinde, dinamik ve sportif bir çizgiyi modernlikle birleştiren hacimli arka tasarım dikkatleri üzerinde topluyor.