genel

Volkswagen ID. Buzz Türkiye’de! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Volkswagen ID. Buzz, dört farklı versiyonla Türkiye’de satışa sunulurken, 1 milyon 950 bin TL’den başlayan fiyatı ve geniş teknik özellikleriyle dikkat çekiyor

Abone Ol

Volkswagen'in tamamen elektrikli ticari aracı ID. Buzz, dört farklı versiyonla Türkiye'de satışa sunuldu ve fiyatı beklentilerin ötesinde bir sürpriz yaptı. Bu model, elektrikli araçların hızla yaygınlaştığı bu dönemde Volkswagen’in ürün gamında dikkat çeken bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Geçtiğimiz yıllarda tanıtılan ID. Buzz, hem yolcu hem de ticari versiyonlarıyla dikkat çekiyor. Ayrıca, standart ve genişletilmiş seçeneklerle kullanıcılara sunulacak. Tasarımında Volkswagen'in ikonik T1 minibüsünden esinlenen ID. Buzz, tamamen elektrikli altyapısıyla Türkiye pazarına da giriş yapmaya hazırlanıyor.

Teknik Özellikler: ID. Buzz Cargo modeli, 210 kW (286 beygir) güç ve 560 Nm torka sahip. 79 kWsa kapasiteli bataryasıyla WLTP standartlarına göre 457 kilometre menzile ulaşabiliyor. Maksimum hızı 160 km/s ile sınırlandırılan araç, 0'dan 100 km/s hıza 10,2 saniyede çıkabiliyor.

Volkswagen ID. Buzz, enerji tüketimi 100 kilometrede 19,2 kWsa olarak açıklanırken, 11 kW AC ve 185 kW'a kadar DC hızlı şarj desteği sunuyor. Modelin WLTP menzili ise 460 kilometre olarak belirtilmiş.

Öne çıkan donanımlar arasında IQ Light LED Matrix farlar, eller serbest açılabilen kayar kapılar, ayarlanabilir şeffaf veya opak cam tavan ve 18 ile 19 inç jant seçenekleri bulunuyor.

İç mekanda ise head-up display, üç kademeli koltuk ısıtma, minimalist tasarım, geniş depolama alanı, 5,3 inç dijital gösterge, 12,9 inç multimedya ekranı, 12 hoparlörlü Harman Kardon ses sistemi, kablosuz cep telefonu şarj ünitesi ve ambiyans aydınlatması gibi özellikler tüketicilere sunuluyor.

Volkswagen ID. Buzz Türkiye Fiyatı: ID. Buzz, iki farklı gövde uzunluğu ve dört versiyon seçeneğiyle piyasaya sürüldü. Cargo versiyonun başlangıç fiyatı 1 milyon 950 bin TL olarak açıklandı.

Modelin tamamı 2 yıl, bataryası ise 8 yıl veya 160 bin kilometreye kadar garanti kapsamında.