genel

WhatsApp kullananlar dikkat! Artık bu işlemi yapamayacaksınız....

WhatsApp kullananlar dikkat! Artık bu işlemi yapamayacaksınız....

Abone Ol

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, kullanıcıların profil fotoğraflarının ekran görüntüsünü almasını engelleyecek yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Meta tarafından geliştirilen bu yeni özellik, WhatsApp'ın Android platformundaki en son beta sürümünde keşfedildi.

Yaklaşan özellik, kullanıcıların profil fotoğraflarının gizliliğini daha da güçlendirmeyi amaçlıyor. Ayarlar menüsünün gizlilik bölümünde yer alacak olan bu özellik, aktif hale getirildiğinde, profil fotoğrafını görmek isteyen kullanıcılar ekran görüntüsü almak istediklerinde uygulama kısıtlamaları nedeniyle bunu gerçekleştiremeyecekler. Ekranın alt kısmında belirecek olan bir bildirim, ekran görüntüsü almanın engellendiğini kullanıcılara bildirecek.

Özelliğin ayarlar menüsünün gizlilik bölümünde yer alacağı konuşuluyor. Son Android sürümünde ekran görüntüsü almaya çalıştığınızda ekranın alt kısmında "uygulama kısıtlamaları nedeniyle" ekran görüntüsü alınamadığını belirten bir bildirim çıkıyor.

WhatApp, yaklaşık beş yıl önce kullanıcıların "başkalarının profil fotoğraflarını" kaydetmesine engel olan bir özelliği piyasaya sunmuştu.

Ekran görüntüsü almanın doğrudan engellenmesi, WhatsApp'ın "kullanıcı gizliliği ve rızası kavramını" daha da güçlendirmesine olanak sağlayacak.

Bu yeni özellik Whatsapp'ın kullanıcıların fotoğraflarının dolandırıcılık, taklit veya taciz amacıyla kullanılmasını istemediğini gösteriyor.