genel

WhatsApp'ı bilgisayardan kullananlar dikkat! WhatsApp Web'e bomba özellikler geldi!

Abone Ol

WhatsApp, yenilikler ve güncellemeler konusunda eskisine göre çok daha hızlı. Neredeyse her gün yeni bir özellik hakkında haber çıkıyor. Popüler uygulamaya bu sene içinde birçok yetenek entegre edildi. Raporlananlara göre önümüzdeki aylarda daha fazla yeni özelliği göreceğiz. Hatta kaynaklar, WhatsApp'ta köklü değişiklikler olacağını dile getiriyor. Şirket mobil tarafta geliştirmelere devam ederken, masaüstü sürümünü de es geçmiyor. WhatsApp Web'e iki farklı özellik geldi. Bir tanesi uzun zamandan beridir bekleniyordu. WhatsApp Web'in yeni özellikleri nedir? Kullanımı nasıl etkiliyorlar? İşte detaylar...

WhatsApp dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması konumunda. 2 milyarı geçen kullanıcı sayısına sahip. Facebook bünyesinde yer alan WhatsApp'ta kullanımın daha iyi hale gelmesi için çeşitli geliştirmeler yapılıyor. Yeni özelliklerin haberleri neredeyse her gün çıkıyor. WhatsApp'ın masaüstü sürümü WhatsApp Web var ve şirket bu sürümü de geliştirmeyi, yeni özellikler eklemeyi ihmal etmiyor.

Uygulamanın masaüstü sürümüne sunulacak olan bu özellikle birlikte WhatsApp'ın arka planı siyah renge kavuşurken sohbet baloncuklarının rengi WhatsApp ile özdeşleşmiş olan yeşil renginde kalacak. Kullanıcıların gözlerini daha az yorması sebebiyle sıkça tercih edilen bu tema, ayrıca WhatsApp Web sürümü için de kullanılabilir olacak.

Uygulama geliştiricilerin son dönemlerde kullanıcılara sunmaya başladığı ve birçok kullanıcı tarafından da tercih edilen karanlık mod ya da WhatsApp'ta adlandırıldığı şekliyle koyu tema, bir süredir Android ve iOS uygulamalarında kullanılıyordu. Bu özellik, şimdi de WhatsApp'ın masaüstü sürümüne gelecek.

Şirket, 2.2049.8 sürümüyle birlikte mesajlaşma uygulamasına yeni özellikler ve yeni tasarım seçenekleri de getiriyor. Peki, WhatsApp'ın masaüstü sürümü için sunulan yeni özellikler nedir?

WhatsApp'ın masaüstü sürümü için yapılacak olan bir diğer güncelleme de çıkartmaların yenilenmesi olacak. WhatsApp'ın masaüstü sürümünde çıkartmalar özelliği yer alsa da sadece varsayılan çıkartmalar kullanılabiliyor. Kullanıcıların daha çok tercih ettiği özel çıkartmalar, bu sürümde kullanılamıyordu.

Kullanıcılar, telefonlarındaki WhatsApp uygulamasında bulunan çıkartmaları cihazlar arası senkronizasyon yaparak WhatsApp Web'de kullanabiliyordu artık WhatsApp'ın masaüstü sürümünde de kullanılabilecek. Bu özelliklerin yer aldığı güncelleme yayınlandı. Siz de masaüstü WhatsApp sürümünüzü kontrol ederek bu özelliklerin kullanılabilir olup olmadığına bakabilirsiniz. (Webtekno)