genel

Yedikçe farkında olmadan yağ yaktırıp kilo verdiren 4 meyve

Abone Ol

Meyvelerin sağlık açısından inanılmaz faydaları olduğu artık bir sır değil. Ancak araştırmaların belirli meyvelerin güçlü bir yağ yakma özelliğine sahip olduğunu gösterdiğini de biliyor muydunuz? İşte muhtemelen yediğinizde farkında olmadan yağ yakmanızı sağlayan 4 meyve… (Pembenar)

1-Greyfurt Greyfurt, kilo verdirme başta olmak üzere birçok faydası olan düşük şekerli harika bir meyvedir.Bir araştırmaya göre yemeklerden önce sadece yarım greyfurt yemek, göbek yağını eritip yüksel kolesterolü düşürebilir.12 hafta boyunca yemekten önce yarım greyfurt tüketen fazla kilolu kişilerin, bu süre boyunca 5 kilo verdiğini gözlendi.Greyfurt ayrıca mükemmel antioksidan özelliklere sahip bir flavonoid olan naringenin içerir.

Naringenin, kandaki yüksek şeker seviyesini düşürmeye yardımcı olur.Bunun yanı sıra greyfurt, iltihabı azaltmaya ve vücuttaki serbest radikallerin neden olduğu hasarlarla mücadele etmeye de yardımcı olur.Tiroid hastaları ve tansiyon ilacı kullananlar, bu meyveyi doktorlarına danışarak yiyebilirler.

2-Muz Muz, enerji artışına ihtiyaç duyduğunuz zamanlar için mükemmel bir atıştırmalıktır.İştahınızı kontrol eden ve vücut yağını yakmaya yardımcı olan 'dirençli nişasta' içerdiği için inatçı karın yağlarını yakmasıyla da bilinir.

Ayrıca kendinizi tok hissetmenize ve karbonhidratların vücudunuz tarafından hızla emilmesini engellemeye yardımcı olan lifleri yüksek oranda içerisinde barındırır.Bu özelliği sayesinde vücut, enerji sağlamak için karbonhidrat yerine yağ yakmaya başlar.Muz aynı zamanda kas yapımında da çok etkili olan bir potasyum kaynağıdır.

3-Elma Lif açısından en zengin meyvelerden biri olan elma, beslenmenize pek çok katkı sunar.Metabolizmanızı hızlandırmaya yardımcı olur ve göbek yağını eritmede önemli bir rol oynar.

Ayrıca yoğun karbonhidrat içeren bir yemeğe eklenen elma sirkesi kan şekeri üzerinde düzenleyici etki gösterir.Sirkenin içerisinde bulunan asetik asit, bazı nişasta türlerini emerek kana geçmesini engeller.Bu da kan şekeri seviyelerinizin dengede kalmasını ve dolaylı olarak da kilo almamanızı sağlar.Elma kabuğu da hücrelerin yağı emmesini engelleyen bir pektin deposudur. Bizden söylemesi!

4-Limon Limon, vücudunuzu ve karaciğerinizi toksinlerden arındırmakla kalmaz, aynı zamanda sindirime yardımcı olur ve yağ yakar.Güne 1 bardak ılık limonlu su içerek başlayın çünkü bu, hem vücudunuzu uyandırmaya hem de yağlar ile olan mücadelenize çok yardımcı olabilir.Limonlu suyun asidik olduğu düşünülmesine rağmen aslında vücut üzerinde alkalileştirici bir etkiye sahip olduğu ve vücut pH'ını dengelemeye yardımcı olduğunu da unutmayın!Yemeğinize lezzet katarak da limonun faydalarından yararlanabilirsiniz.