genel

Yemekten yirmi dakika önce içerseniz...

Abone Ol

Mide yanması, gün içerisinde hareket etme ve yeme içme özgürlüğünüzü kısıtlayarak sizi huzursuz edebilir.

Mide yanması, mide asidinin yemek borusuna kaçması sonucu gırtlağa doğru oluşan yanma ve ekşime durumu olarak ortaya çıkmaktadır.

Mide yanması yemekten sonra oluyorsa yenilen yemeklere dikkat ederek tüketmemeye özen göstermek gerekir. Çok tuzlu ve salçalı yemekler mide yanmasına neden olabilir.

Peki mide yanmasına neler iyi gelir? Mide yanmasının önüne geçmek için yemeklerden önce ne tüketmemiz gerekmektedir?

Soda Yemekten en az yarım saat önce içeceğiniz soda, olası mide yanmasının önüne geçebilmektedir. Midenin rahatlaması için sodanın içerisine birkaç damla limon ekleyebilirsiniz.

Zencefil Zencefil, mide asidini emerek yanmaya neden olan sinirleri sakinleştirir. Bir bardak suda bir tatlı kaşığı zencefili kaynatarak içmek mide yanmasını geçirir.

Süt Mide yanmasında içilen bir bardak süt yanmayı azaltacaktır.

Rezene tohumu Rezene, mide asitlerini üreten ve dengeleyen bir özelliktedir.

Sindirim sistemi sorunu yaşayan kişilerin en sık tercih ettiği rezene tohumunu bir bardak su ile kaynatarak içmek yanmanın azalmasına yardımcı olur.

Aloe vera Birçok tedavi yönteminde kullanılan aloe vera bitkisini mide yanmasında da kullanabilirsiniz. Bu bitkiden aldığınız suyu yemekten 20 dakika önce tüketmek yanmanın önüne geçer.

Elma sirkesi Sirke, mide asidinin yükselmesini engeller. Bunun için bir bardak suyun içerisine bir çay kaşığı elma sirkesi ekleyerek içmek gerekir.