genel

Yeni Eğitim Döneminde Ailelere Faizsiz Kredi İmkanı! İşte Detaylar

Bankalar, yeni eğitim yılı öncesi ailelere 6 ay vadeli ve sıfır faizli krediler sunarak eğitim ve kırtasiye masraflarını hafifletmeyi hedefliyor

Abone Ol

Bankalar, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde eğitim ve kırtasiye masraflarını karşılamak amacıyla 6 ay vadeli ve sıfır faizli krediler sunmaya başladı. Bu uygulama, ailelerin bu dönemde karşılaştığı finansal yükü hafifletmek için tasarlandı.

Eğitim sezonunun başlamasına kısa bir süre kala, enflasyon ve döviz kuru dalgalanmaları nedeniyle eğitim masrafları artış gösterdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Temmuz 2024'te tüketici fiyat endeksi (TÜFE) bir önceki aya göre yüzde 3,23, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 61,78 oranında yükseldi. Eğitim masraflarındaki artış ise yüzde 104,50 ile en yüksek seviyede gerçekleşti

Bu bağlamda, bankalar tüketicilere 6 ay vadeli ve sıfır faizli krediler sunarak destek sağlıyor. Bu kredilerle, aileler 25 bin liraya kadar sıfır faizli kredi fırsatından faydalanabiliyor.

QNB Finansbank ve Akbank 6 ay vadeli 20.000 TL kredi ve 3 ay vadeli 25.000 TL nakit avans olmak üzere toplam 45.000 TL’ye varan finans desteği sunuyor.

Türkiye İş Bankası 3 ay vadeli 25.000 TL, DenizBank ise 6 ay vadeli 10.000, 3 ay vadeli 15.000 TL olmak üzere toplam 25.000 TL nakit avans imkânı sunuyor.

Tüketiciler ayrıca Garanti BBVA’nın 6 ay vadeli 20.000 ve Enpara’nın 3 ay vadeli 10.000 TL faizsiz ihtiyaç kredilerinden faydalanabiliyor.

Bankalar, okul ödemeleri yükünü hafifletmek için tüketicilere kredi kartı harcamalarında çeşitli avantajlar sunuyor. Türkiye İş Bankası, Enpara, Garanti BBVA, Denizbank, TEB veya Halkbank kredi kartlarına başvuran tüketiciler, peşin eğitim ödemelerinde 6 aya varan faizsiz taksit fırsatlarından da yararlanabilecek.

Mevcut taksitlere ek 5 taksit imkânı veren bankalar ise Ziraat, Vakıfbank ve Kuveyt Türk olarak sıralanıyor.