genel

Yeni Fiat Linea Türkiye'ye adım atıyor! İşte o rakam..

Otomobil piyasasında adından sıkça söz ettiren markalarından biri olan Fiat piyasayı yerinden oynatacak. İşte Yeni Fiat Linea özellikleri…

Abone Ol

Sedan sınıf denildiğinde akılda ilk canlanan marka Fiat, yeni kasası Linea ile bütün gözleri üzerinde toplayacak gibi duruyor.

Türkiye’de satış rakamlarında öne çıkan markalardan biri haline gelen Fiat, Egea modelinin üretimine son veriyor. Egea’nın yerini geçecek isim ise 2024 model yeni kasa Fiat Linea olarak piyasaya sürülecek.

Fiat'ı incelediğimizde araçlarının yeni kasalarının üretimi sağlayan bir marka değil. Konuyu yakından incelediğimizde ise Fiat’ın yıllar içerisinde Siena, Albea, Linea ve Egea gibi isim güncellemesi yaptığını anlıyoruz.

Birçok kişinin bildiği Linea, Egea’nın öncesinde de Türkiye pazarında bulunan isimler arasındaydı. Egea’nın piyasaya sürülmesi ile beraber Linea’nın üretim, durdurulmuştu. Şu an ise aynı olay Egea'da geçerli olacak.

Bu bakımdan Fiat sadece kasa yenilmesinin yanı sıra, isim değişikliğine de gidiyor.Bu kez yeni bir isim çıkarmak yerine Türkiye’de yoğun ilgi gören Linea’nın yenilenen tasarımı piyasaya tanıtılacak.

Yeni Fiat Linea aslında Avrupa’da kısa bir zaman önce satışa sunuldu. Elbette Fiat bu modeli Avrupa’da farklı ülkelerde fark isimlerle tanıtıyor. Bazı bölgelerde Türkiye’de olduğu gibi Linea ismi yer alıyor.

Bazı ülkelerde ise Linea değil de Cronos ismi kullanılıyor.

Yeni kasa Fiat Linea Türkiye’ye üç farklı motor seçeneği ile gelmesi planlanıyor. Bu motorlardan 2’si benzinli, biri ise hibrit şekilde olacağı söylentiler arasında.

Türkiye’de yoğun rağbet gören multijet motor serisi ise artık neslini tüketmiş gibi görülüyor.

Önemli bir not olarak şunu da ekleyelim. Yeni kasa Linea’nın Türkiye’de ne zaman satışa sunulacağına dair bir açıklama gelmedi.

Yani henüz Fiat tarafından resmi nitelikte bir paylaşım yapılmadı.