genel

Yeni mutasyon hangi yaş grubunu hangi oranda etkiliyor?

Abone Ol

Geçtiğimiz ay tespit edilen ve B.1.1.7 adı verilen koronavirüs mutasyonu ile ilgili İngiltere’de bir araştırma yayınlandı ve hangi yaş grubunu nasıl etkilediği açıklandı.

NTV'den Akın Murteza'nın özel haberine göre, İngiltere’de Eylül başında ortaya çıkan ve Public Health England tarafından Variant of Concern 202012/01 olarak adlandırılan koronavirüs mutasyonu B.1.1.7 ile ilgili bir araştırma yayınlandı.

Imperial College London tarafından yayınlanan araştırmada koronavirüs mutasyonunun en çok hangi yaş gruplarını etkilediği belirlendi.

Koronavirüsten en az etkilenen grup olan ve diğer yaş gruplarına göre daha az vaka bildiren 0 ila 9 yaş grubu, koronavirüs mutasyonu vakalarından en çok etkilenen yaş grubu oldu. Eylül ayından bu yana İngiltere’de çıkan vakaların yaklaşık yüzde 6’sı 0-9 yaş grubu arasında olurken, bu yaş grubunda her 100 vakadan 54’ünün koronavirüs mutasyonuyla enfekte olduğu belirtildi.

9 - 19 YAŞ GRUBU HEM EN ÇOK VAKA, HEM EN ÇOK MUTASYON İngiltere’de ortaya çıkan vakalarda en çok 9 ila 19 yaş arası gençler etkilendi. Toplam vakaların yüzde 17’sini oluşturan 9 ila 19 yaş grubunda koronavirüse yakalanan kişiler bütün mutasyon vakalarının yüzde 20’sini oluştururken, 9 ila 19 yaş grubunda salgına yakalanan her 100 kişiden 52’si yeni mutasyonu taşıyor.

40-49 YAŞ GRUBU EN ÇOK ETKİLENEN ÜÇÜNCÜ Mutasyondan en çok etkilenen üçüncü yaş grubu 40 ila 49 arası oldu. Bu yaş grubunda koronavirüse yakalanan her 100 kişiden 51’inin mutasyonu taşıdığı belirlendi.

Pandeminin başından bu yana genel olarak koronavirüsten en çok etkilenen 70-79 yaş grubu mutasyondan en az etkilenen grup olarak dikkat çekti.

Buna göre Eylül ayından bu yana gerçekleşen vakaların yaklaşık yüzde 3’ünü oluşturan yaş grubunda koronavirüse yakalanan 100 kişiden 43’ünde mutasyon tespit edildi. Ancak gençlerde mutasyona bağlı vakaların artması, hastalığın yaşlılara bulaştırılması açısından yine bu gruba risk taşıyor.