genel

Yeni Opel Frontera Resmen Tanıtıldı! İşte Fiyatı

Araç piyasasında yolları gözlenen Opel Frontera resmen tanıtıldı. İşte heyecanla beklenen modelin donanım özellikleri ve fiyatı..

Abone Ol

Opel Frontera 2024’ün Haziran ayının sonlarına doğru bayilerde yer alacağı değerlendiriliyor. Uzun zamandır yolları gözlenen Opel Frontera Almanya’da satışa sunuldu.

Opel, geliştirdiği ve güncellediği araçlarını katlamaya devam ediyor. Firmanın önemli bir kitleye hitap ettiği SUV modeli Frontera, yeni dizaynı, zengin donanım seçenekleri ve farklı motor paketleriyle yolların tozunu attırmaya hazırlanıyor.

Kısa zaman önce paylaşılan ilk görseller satışa çıkmadan kullanıcılarını sevindirdi. Yeni Frontera’nın dünya prömiyeri Türkiye’de düzenlendi.

Yeni Opel Frontera, Opel Vizor marka logosunun ortasında yeni Opel “Şimşek Logosu”nu barındırıyor. Oldukça gösterişli çamurlukların ve eşiklerin dışında dikkat çeken C sütunu da modelin heybetli duruşunu ön plana çıkarıyor.

Genel anlamda önemli vurgular yapılan araçta yeni çağın getirdiği çizgiler, iç tasarımda da geliştirilmiş teknolojik ürünler ve kaliteli malzemesiyle göz kamaştırıyor. Sürücü ve yolcular, yeni tasarlanmış direksiyon ve iki adet 10 inç geniş ekrana sahip seyahatin keyfini sürebiliyorlar.

Yeni Frontera’da ben önemli olan madde, uzun seyahatlerde kolaylık sağlaması. Yeni aracın sürücü ve ön yolcu koltuklarının orta kısmında, kuyruk sokumu kemiği üzerindeki ağrılara son veren alan bir dizayn oluşturulmuş şekilde, patentli yeni Intelli-Seats koltuklar kullanıcıların rahatlığına rahatlık katıyor.

Bagaj kısmında yer alan 450 litreden fazla yükleme alanı ise koltuklar kapatıldığında 1.600 litreye kadar devasa bir alana erişilebiliyor.

Yeni  SUV Frontera özel olarak çizlmiş ve yapılmış, isteğe bağlı olarak sunulan tavan rayları ile 240 kilograma kadar ağırlık taşıma potansiyeline sahip.

Opel, yeni Frontera ile güç aktarma organlarının seçiminden donanım seçeneklerine kadar bu ihtiyaçları her açıdan yeterli şekilde karşılayabiliyor. Yeni Frontera, 48 volt teknolojisine sahip hibrit veya tamamen elektrikli güç seçenekleriyle tanıtılıyor.

Frontera Hybrid, hibrit kullanım için özel olarak geliştirilmiş 136 HP (100 kW) güç sunan, 1,2 litrelik benzinli turbo motora sahip.

Bu motor, 28 HP (21 kW) gücündeki bir elektrikli motor ve 6 ileri çift kavramalı elektrikli bir şanzımanla birlikte çalışarak yakıt tüketimi ve karbon emisyonunu geleneksel motorlu bir modele kıyasla önemli ölçüde azaltıyor.

Sıfır emisyonlu sürüşün rahatlığına erişmek isteyen kullanıcılar ise 300 kilometreden uzun menzil sunan (WLTP’ye göre) Frontera’nın tamamen elektrikli motor seçeneğini çok kısa bir zamanda sipariş verebilecekler.

“Uzun menzilli” versiyon olarak dana sonra satışa sunulacak olan yeni Frontera Elektrik, şarj molası vermeden yaklaşık 400 kilometreye (WLTP) kadar mesafe kat edebilecek. Yeni Opel Frontera, kapsamlı donanım listesiyle de farklı kullanıcıların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlandı.

İki farklı donanım seviyesiyle satışa sunulacak olan yeni SUV modelde, giriş seviyesinden itibaren 10 inç renkli dokunmatik ekrana sahip multimedya bilgi/eğlence sistemi, navigasyon ve geri görüş kamerası gibi sistemler yer alacak.

Opel Frontera lansmanı sırasında aracın Almanya fiyatları da açıklandı. Opel Frontera’nın elektrikli seçeneğinin vergisiz fiyatı bugün 24 bin Euro olarak açıklandı.

Yüzde 10 ÖTV + yüzde 20 KDV ile bugün gelse 1 / 1.1 milyon TL aralığında bir fiyatı olur. Citroen kardeşi ona göre daha ucuz olacaktır.

7 kişilik hem elektrikli hem de hibrit olmaları da önemli bir artı. Frontera’nın hibrit versiyonuysa bugün gelse 1.3 – 1.4 milyon TL rakamlarında olacak. Bu seçenekte de Citroen daha ucuz olarak bakılabilir.

Opel yönetimi iyi bir fiyat sunarsa Yeni Frontera Türkiye’de satış rekorları kırabilir. Türkiye otomobil pazarı Opel için çok önemli olduğundan vergisiz fiyatından daha makul değerlerde alabilecekleri değerlendiriliyor.