genel

Yeni Stil Tofaş Şahin Resmen Tanıtıldı! İşte Beklenmedik Fiyatı..

Yaklaşık olarak 3 yıldır ülkemizde satışa sunulacağı öne sürülen Tofaş Şahin'in yeni sitilinden görseller paylaşıldı. İşte herkesi heyecanlandıran 2024 model Tofaş Şahin'in görünümü ve özellikleri…

Abone Ol

Türkiye'de adından sıkça söz ettiren ve satışlarında rakiplerini sollayan Tofaş Şahin modelinin yeni tasarımına dair detaylar ortaya çıktı.

Kuş serisinin en göz alıcı olarak değerlendirilen Tofaş Şahin modeli için elektrikli tasarlanacağına dair ifadeler yer alıyordu.

12 yıl öncesine kadar aktif bir şekilde üretimi sürmekte olan Tofaş Şahin o dönemde sonra bir daha ülkemize adım atmamıştı.

Ülkemizde üretimi sonlandırılan ve artık sadece ikinci el piyasasında satışlarında yer alan Tofaş Şahin modelinin Etiyopa ve Mısır’da üretimi hız kesmeden sürdüğü paylaşılıyor.

İşte Tofaş Şahin modeline dair tüm detaylara ve gelişmeler..

Tofaş Şahin’in Etiyopya’da 2017’den sonra üretimin durdurulmasına yönelik kararlar alındığı herkes tarafından biliniyordu.

Dönemsel olarak satışlar gerçekleşse de fabrika yavaşça işlevini yitirmeye başlıyordu. Lakin son çıkan haberlere göre 2024 yılında tekrar sıfır Tofaş Şahin üretimi yapılmaya başlandı.

Bu sayede Türkiye’den ithal etmek isteyen kişi ve şirketlerin de bu sıfır otomobilleri getirmesinin önü açılacak.

Ancak Etiyopya’da uygun fiyatlı olduğu için bu araca büyük bir talep olduğunu ve ilk partinin aynı gün tükendiğini belirtelim. Tabii talep yalnızca iç pazarda olmayınca Etiyopya’nın yıl boyunca üretime devam etme kararı aldığı belirtiliyor.

Fiyatı ise 13 bin dolar seviyesinde. Yani kabaca 250 bin TL’ye denk geliyor. Ancak ithal edilmesi durumunda nakliye ve gümrük ücretlerinin de ekleneceğini belirtelim.

Bu arada Tofaş Şahin’in şu ana kadar ülkemizde yeniden satışa çıkıp çıkmayacağına dair resmi bir açıklama gelmediğini de belirtmekte fayda var.

Bu arada Tofaş Şahin’in şu ana kadar ülkemizde yeniden satışa çıkıp çıkmayacağına dair resmi bir açıklama gelmediğini de belirtmekte fayda var.