genel

Yeni Yerli Otomobil Geliyor Fiyat Listesi Açıklandı

TOGG'un satışlarda Tesla'yı geride bırakmasının ardından, gündemde merak edilen diğer yerli otomobil markası araştırılıyor. İşte detaylar..

Abone Ol

TOGG T10X’in satışa çıkmasından sonra sıra diğer modellere gelmiş durumda. Bilindiği üzere bir adet B-SUV, bir adet Sedan ve bir adet de HB model satışa çıkacak. Sonrasında ise bir hafif ticari TOGG modelinin geleceği tahmin ediliyor. Peki ya sessiz sedasız satışa çıkan yeni ve yerli otomobil markası ne?

Bilindiği üzere Türkiye’de pek çok motor markası yer alıyor. Elektrikli otomobillerin hayatımıza girmesiyle birlikte bu motosiklet üreticileri, otomobil piyasasına giriş yaptılar. Pek çoğumuzun ürettiği motorlarla tanıdığı yerli RKS markası, şimdilerde elektrikli otomobil modeliyle müşterilerin beğenisini topluyor.

Peki bu otomobil bizlere ne gibi seçenekler sunuyor? Yaklaşık olarak 70 km menzile sahip olan otomobil, saatte 50 km hız sağlayabiliyor.

Aynı Citröen Ami gibi küçük bir araç olan RKS A1, genel olarak 2 kişilik bir yapıya sahip. Dijital kadran, kalorifer, geri görüş kamerası gibi pek çok ekstraya da sahip olan otomobilin fiyatı ise 300 bin TL civarında değişebiliyor.

Kornası bile bulunmayan Citröen Ami 380 bin TL’ye satışa sunuluyor. Dolayısıyla bu açıdan bakılınca yerli RKS modelini almak, sürücülerin maliyetini azaltıyor..

Tabiki de tercih kullanıcıların diyebiliriz. Fakat elektrikli otomobil satışlarında Türkiye'nin önümüzdeki süreçte önemli bir marka olması kolay sayılamayabilir.