genel

Yenilenen Toyota Yaris Cross: Şehir Otomobili Standartlarını Yükseltiyor

Yenilenen Yaris Cross, "2022 Dünya'nın En İyi Şehir Otomobili" ödülüne layık görülen özellikleriyle dikkat çekiyor. 2024'ün ikinci yarısında Türkiye'de satışa sunulacak olan bu yeni model, daha güçlü bir tam hibrit teknolojisi, yüksek performans, gelişmiş Toyota T-Mate güvenlik ve sürücü destek sistemleri, artırılmış dijital kullanıcı deneyimi ve modern şehir tasarımı ile öne çıkıyor.

Abone Ol

Yaris Cross'un karakteristik tasarımı, yenilenmiş modelde sunulan Premiere Edition ile daha da çekici hale getiriliyor. Siyah tavanla birleşen yeni Haki rengi, 17 ve 18 inç jant seçenekleri ile tamamlanan Premiere Edition, gövde rengine uyumlu gösterge paneli, döşemeler ve detaylarla ön plana çıkıyor.

Galaksi Beyazı ve Parlak Gümüş Gri renkleri de Yaris Cross'un dinamik görünümüne katkı sağlıyor. Ayrıca, Yaris Cross'un yeni renk seçeneklerinden biri de Pasifik Mavi.

HYBRID 130' ile gelen Yaris Cross, Toyota'nın zengin SUV geçmişi ve fonksiyonel otomobil deneyimini bir araya getiriyor. Güncellenen versiyon, 116 HP'lik tam hibrit versiyona ek olarak Hybrid 130 tam hibrit motor seçeneği sunacak. Yeni 1.5 litrelik tam hibrit sistem, daha büyük ve güçlü bir elektrik motoru ile birleştirilerek 132 HP güç sunacak. Yaris Cross Hybrid 130, yüksek performansıyla sınıfının en düşük karbon dioksit (CO2) emisyon değerlerine sahip olacak ve 0-100 km/s hızlanmasını 10.7 saniyede tamamlayacak.

GA-B platformunun düşük ağırlık merkezi ve yüksek rijitliği ile desteklenen Yaris Cross'un performansı artırıldı. Yeni model, motor gürültüsünü azaltmak ve rüzgar ile yol gürültüsünü engellemek için çeşitli güncellemeler içeriyor.

Toyota Yaris Cross, tamamen yeni bir dijital kullanıcı deneyimi sunacak şekilde tasarlandı. Yenilenmiş model, sürücünün tercihine göre özelleştirilebilen 7 veya 12.3 inç dijital göstergeler ve sezgisel tepkiler veren 9 veya 10.5 inç multimedya ekranları içeriyor. Ekranlar, her koşulda en iyi görüntüyü sağlamak üzere konumlandırılırken, sürücü farklı modlar arasında geçiş yapabilecek.

Toyota'nın gelişmiş multimedya sistemi, artırılmış işlemci gücü ile hızlı ve sezgisel kullanım için tasarlandı. Sistem, geliştirilmiş ses tanıma sistemi ve doğal konuşma dilini anlayabilen 'Hey Toyota' sesli asistanı içeriyor. Apple CarPlay ve Android Auto için kablosuz akıllı telefon entegrasyonu da sistemi pratik bir kullanım sunacak şekilde tamamlıyor.

Yaris hatchback modelini sınıfının en güvenli otomobili yapma hedefine sadık kalan Toyota, Yaris Cross'a geniş kapsamlı Toyota T-Mate paketi ile güvenlik ve gelişmiş sürücü destek sistemlerini getiriyor. Yeni Yaris Cross'ta bu özellikler en yeni nesil Toyota Safety Sense sistemleriyle birleştirilerek daha etkili hale getirildi.