genel

Yılbaşında fazla kaçıranların evde uygulayabileceği 6 pratik çözüm

Abone Ol

Pandemi nedeniyle evde kalınan bu yılbaşında aşırı yemek tüketimi yaşanabilir. Bunun sonucunda da pek çok sağlık sorunu ile karşılaşılabileceğini söyleyen Gastronomi Uzmanı Öğr.Gör. Gökhan Taşpınar, aşırı yemeyle ilgili yaşanabilecek sağlık sorunlarına evde yapılabilecek pratik çözümler sundu.Ertesi gün uyumaktan ziyade erken kalkıp metabolizmayı zinde tutmak gerektiğini belirten Gastronomi Uzmanı Öğr.Gör. Gökhan Taşpınar, evde gün içinde egzersiz yapmanın da akşamdan alınan yüksek kalorinin atılmasına yardımcı olacağını hatırlattı. Taşpınar, sözlerini şöyle sürdürdü:

1-Su için 1-Bol bol su tüketin. Günde 2-2,5 litre su metabolizmanızın aktif olarak çalışmasına yardımcı olur.

2-Bitki çayı ile vücudunuzu rahatlatın 2-Bitki çaylarını sık sık tüketip vücudunuzu rahatlatabilirsiniz.

Sabah kalkınca ballı ve limonlu bir bitki çayı kan şekerinizi düzenler ve uyku dengesizliğinden dolayı oluşan ağrınızın azalmasına yardımcı olur.

3-Hafif bir kahvaltı yapın 3-Yılbaşı sabahı hafif bir kahvaltı yapın, midenizi yormayın.

Lifli, proteinli bir kahvaltı, geç yatılan ve fazla besin tüketildiği için yorgun olan bedeninizin daha fazla yorulmasını engeller ve hazımsızlık problemlerinin önüne geçer.

4-Meyve, yulaf, yoğurt tüketin 4-Yılbaşı sabahında geç kalkılacağı için öğle yemeğinden bugüne özel vazgeçip onun yerine yoğurt, meyve, yulaf gibi ara öğünlerde tüketebileceğiniz besinlere ağırlık verin.

5-Sebze yiyerek günü bitirin 5-Akşam yemeğini de mideyi yormayacak şekilde sebze ağırlıklı bir öğünle tamamlayın.