genel

Yılbaşını Uludağ'da geçirmek isteyenlere fırsat!

Yılbaşını Uludağ'da geçirmek isteyenlere fırsat! Gecelik konaklama bedeli 5-8 Bin TL..

Abone Ol

Hava koşullarının birden soğumasıyla birlikte, yurdun pek çok noktasında kar yağmaya başladı.

Birçok semt için kar felaketleri görülmüş olsa da, yılın ilk karı yağdığı için manzara fotoğrafları paylaşılmaya başlandı. Hafta sonuyla birlikte gelen kar yerini beyaz bir manzaraya bıraktı.

Türkiye'nin özellikle kış seyahat noktalarından biri olan Uludağ'da yeni yıl hazırlıklarına başladı. Yılbaşı dolayısıyla erken yer ayırtma işlemlerinin yapıldığı otellerde, gecelik konaklama ücreti kişi başı 5 ile 8 bin lira gibi rakamlar belirleniyor.

63 santimetreye kadar çıkan kar kalınlığı, güneşin ısıtmasıyla ile birlikte 12 santimetreye kadar düşerken Uludağ, tatilcileri de karşılamaya başladı.

"BU YIL SEZON ERKEN BAŞLAYACAK" Kayak eğitmeni Resul Köylü, "Hava çok güzel. Zemin çok iyi ve zeminde taş, ot parçası yok. Kayak yapmak için engel yok. Bu karların basılması gerekiyor. Çünkü hafta sonu yeniden kar yağışı var. Sezonu inşallah erken açacağız. Kayakseverleri Uludağ'a bekliyoruz. Doğa sporlarının içerisinde en güzel spor, kayak sporudur. Kar görmek; bizim kalbimizin sevinci, anlatılmaz bir duygu. Kar dağların süsüdür, gülüdür ve beyaz örtüdür." diye ifade etti.

Türkiye'nin ilk kayak merkezi olarak bilinen Uludağ'da, 17'si otel ve 22 tesis' ten oluşuyor. Uludağ, 5 bin yatak kapasiteli bunun dışında ek yataklar ile 6 bin 500'e kadar yükseliyor.