genel

Zayıflatan pancar detoksu

Abone Ol

Düşük yağ oranı ve zengin antioksidan içeriği ile pancar, tam anlamıyla bir vitamin mineral deposu diyebiliriz. Özellikle yeşil yaprakları A, C vitaminleri ve demir açısından oldukça zengindir.

Pancarın genel faydaları nelerdir? Uzun yıllar boyunca karaciğer detoksu için kullanılan pancar, düşük kalorilidir.

Pancar aynı zamanda glutatyon peroksidaz enzimini içerir. Bu enzim, beyaz kan hücrelerinin artmasına yardımcı olur. Anti kanser özellikleri ile tanınır ve bir çok kanser çeşidine yakalanmamak için bünyenin direncini arttırır.

Özellikle akşamları uygulayacağınız pancar detoksu ile hem pancarın faydalarından yararlanabilir hem de ihtiyaç duyduğunuz enerjiye ve tokluk hissini yakalayabilirsiniz.

Pancar ve pancar suyu arasında fark var mı? Pancar 8 mg şeker içerir. Buda zayıflamak isteyen kadınlar için istenmeyen bir durum. Fakat pancarın suyu sıkıldığında şeker - karbonhidrat posa kısmında kalır ve süzülmez. Bu nedenle pancar suyu şekersiz ve bol lifli içeriği ile tok tutarken bağırsakları da maksimum düzeyde çalıştırır. Ayrıca içeriğindeki B1, B2, B3 ve B6 vitaminleri ile birlikte demir ve karoten açısından da zengindir.

Kilo verme sürecinizde bağırsak floranızın doğru seviyede olması gerekir. Pancar detoksu ile sağlıklı şekilde kilo verebilirsiniz. İhtiyacınız olan malzemeler: - 3 Adet Taze Pancar (Sert, yuvarlak, lekesiz ve yoğun kırmızı renkte olanları tercih edin.) - Probiyotik (100 ml)

Detoksun hazırlanışı 3 adet pancarı yıkadıktan sonra 4 parçaya bölün ve meyve sıkacağında sıkın. Posasını tekrar sıkmayın. Çıkardığınız pancar suyuna 1 tatlı kaşığı probiyotik ekleyin ve hafifçe karıştırın.

Bunu her akşam yemeği öncesi veya yemek sırasında için. Hem yemeği az yiyeceğiniz gibi hem de sindirim sisteminizi düzenleyecek ve kilo vermenizi hızlandıracaktır.