CHP'nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, 31 Mart seçimlerinde Emekli İttifakı'nın önemli bir rol oynayacağını belirterek emeklilerin iktidarın gözündeki değerini artık fark ettiğini vurguladı. Taşcıer'in açıklamaları şöyle:

"Emekli aylığı artık bir sosyal yardıma dönüştü. 31 Mart Seçimleri yaklaşırken ekonomik kriz daha da derinleşiyor. Türkiye'de 16 milyon emekli ve dul yetim aylığı alan vatandaşımız, hayatlarını sürdürmek için büyük zorluklarla karşı karşıya. Bu nedenle seçimin kaderini Emekli İttifakı belirleyecek."

"Emekli yurttaşlarımızı, seslerini duymayanlara ve onları görmezden gelenlere oy vermeme konusunda sandığa davet ediyoruz. Milyonlarca insanı yoksulluk ve açlıkla yüz yüze bırakanlara net bir mesaj vermek için."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Sonrası Açıklama: Enflasyonun Ateşi Düşüyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Sonrası Açıklama: Enflasyonun Ateşi Düşüyor

"Emeklilerin yılı olacak dediler, enflasyona ezdirmeyeceklerini söylediler, ancak en düşük emekli aylığı olan 10 bin liranın alım gücü sadece iki ayda bin 100 lira eridi. AKP yönetiminde emekli aylığı artık bir sosyal yardıma dönüştü. Bu kabul edilemez ve böyle devam edemez. Erdoğan geçen hafta, vatandaşları birbirine düşürmek için emekli aylıklarını artırırsak memura maaş ödeyemeyiz dedi. Şimdi de sıkıştıkları için çareler arıyorlar ama nafile. Emekli, bu iktidarın onlardaki değerini çoktan anladı."

"Ankara ve İstanbul mitinglerinde bunları işaret etmişlerdi. CHP olarak en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyesinin asgari ücret seviyesine yükseltilmesini talep ettik, ama dinlemediler. Şimdi bankaların ödeyeceği promosyonu bir 'müjde' olarak sunmaya çalışıyorlar. Bu aslında iktidarın ne kadar aciz durumda olduğunu gösteriyor."

"AKP Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara ve İstanbul mitingleri öncesinde emekli aylıklarıyla ilgili 'müjde' işareti verip 'Bugün ve yarın Cumhurbaşkanımızı dikkatle dinleyelim' demişti. Dinledik ve emekli aylıklarının artırılmasıyla ilgili hiçbir şey duymadık. Aynı Akbaşoğlu, 'bugün yarından' umudu kesildiğinde topu Haziran'a atıyor."

"İktidarın milleti kandırmaktan ve emeklilerin geçim derdiyle dalga geçmekten başka bir becerisi yok. Eğer sağlam bir uyarı yapılmazsa, 1 Nisan'dan sonra, batırdıkları ekonominin faturasını vatandaşın sırtına daha ağır bir şekilde yükleyecekler. Bugün zam yağmuruna tutulan vatandaşlar, seçimden sonra daha da büyük zamlarla karşı karşıya kalacaklar. İşaret ettikleri Haziran geldiğinde ise, topu bir sonraki sefere 2026'ya atacaklar. Bu yüzden diyoruz ki, 31 Mart, emeklilerin AKP'ye vereceği cevap olacak."