Güncel

Gaye Erkan Maaş Almaya Devam Edecek Mi? Eski TCMB Başkanı Yanıtladı

Gaye Erkan'ın görevden alınmasının ardından, eski TCMB Başkanı kendine gelen maaş hakkını kullanabilir mi? Sorusunu cevapladı

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2021'de görevden aldığı üç Merkez Bankası başkanı için ayrılan başkanlara maaş verilmesi konusunu gündeme getirmişti. Bu tartışmaları Plan Bütçe Komisyonu'nda dile getiren Durmuş Yılmaz, BDDK başkanının görevden alınmasının ardından bankalarda çalışamaması nedeniyle bir düzenleme yapılması gerektiğini vurguladı. Ancak Yılmaz, Merkez Bankası Yasası'nda böyle bir düzenleme olmadığını belirtti. Görevden alınan başkanların maaş durumuyla ilgili olarak Yılmaz, "Murat Çetinkaya, Murat Uysal, Naci Ağbal, şu anda görevde olan başkan. Bunlar şu anda maaş alıyorlar mı almıyorlar mı?" diye sordu.

Merkez Bankası'nın verdiği yanıta göre, sadece Merkez Bankası değil, tüm kamu görevlileri, görevden alındıktan sonra 375 sayılı KHK'nin ek 35. maddesine göre iki yıl boyunca eski görev ücretlerini alabilirler. Bu açıklama, görevden alınan başkanların maaş durumunu ele alarak, kamu görevlileri için geçerli olan bir düzenlemeyi ortaya koydu.