Gaziantep’te Suriye uyruklu Mustafa Hıdır, gün içinde tartıştığı 5 kişiyi öldürdükten ve 2 kişiyi yaraladıktan sonra, polis tarafından yakalanacağını anlayınca intihar etti. Olay, gece saatlerinde kentin 3 farklı mahallesinde meydana geldi.

Vatan Mahallesinde Cinayet

Olayın başlangıcı Vatan Mahallesi’nde bir berber dükkanında gerçekleşti. Mustafa Hıdır, tartıştığı kişilerden birini berberde tıraş olduğu sırada tabancayla vurarak öldürdü. Bu saldırı sırasında berberde bulunan diğer vatandaşlar panik içinde kaçtı. Cinayetin ardından Mustafa Hıdır, Üçoklar Mahallesi’ne geçerek tartıştığı kişilerin kaldığı eve gitti.

Aw229028 01 Wcma

Nuri Alço Ev Sahibiyle Mahkemelik Oldu: Ödediği Kira Şaşırttı Nuri Alço Ev Sahibiyle Mahkemelik Oldu: Ödediği Kira Şaşırttı

Üçoklar Mahallesinde Rastgele Ateş

Hıdır, Üçoklar Mahallesi’ndeki eve girerek içeride bulunan 6 kişiye rastgele ateş açtı. Saldırı sonucu 4 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi yaralandı. Silah seslerini duyan çevre sakinleri hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak durumu bildirdi.

Barak Mahallesinde İntihar

Polis ekipleri, cinayetlerin bağlantılı olduğunu tespit ettikten sonra Mustafa Hıdır'ı yakalamak için geniş çaplı bir operasyon başlattı. Ekiplerin peşine düştüğü Hıdır, kendi evinin bulunduğu Barak Mahallesi’nde polisleri görünce, kullandığı tabanca ile intihar etti.

Yaralıların Durumu Kritik

İntihar eden Mustafa Hıdır ve öldürdüğü 5 kişinin cansız bedenleri, olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Yaralı 2 kişinin ise hastanede tedavi altına alındığı ve hayati tehlikelerinin devam ettiği öğrenildi. Olayla ilgili inceleme sürüyor.