ABD Dışişleri Bakanı Blinken'den "Haniye" Açıklaması: "Suikaste Dair Bilgimiz Yoktu" ABD Dışişleri Bakanı Blinken'den "Haniye" Açıklaması: "Suikaste Dair Bilgimiz Yoktu"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Genco Erkal'ın vefatını sosyal medya hesabından duyurarak, "Usta tiyatrocu ve sinema oyuncusu Genco Erkal'ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm sanat camiasına başsağlığı dilerim." dedi. 

Fazıl Say: "En büyük sanatçımızı kaybettik"

Ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, Erkal'ın vefatı üzerine sosyal medya hesabında, "Genco Erkal bu sabah vefat etti. En büyük sanatçımızı kaybettik. Başımız sağ olsun. Tüm bir ömür ışık saçtı, ışıklarda uyusun. Tek başına mücadelenin en büyük kahramanıydı. Ondan çok şey öğrendim. Türkiye onunla daha büyüktü." şeklinde duygusal bir mesaj paylaştı.

Son mesajı: "hHoşça kalın dostlarım benim"

Genco Erkal'ın vefatının ardından, sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı: "Hoşça kalın dostlarım benim, hoşça kalın! Sizi canımda canımın içinde, kavgamı kafamda götürüyorum. Hoşça kalın dostlarım benim hoşça kalın... Resimlerdeki kuşlar gibi dizilip üstüne kumsalın, mendil sallamayın bana istemez... Tek hecesiz elveda." 

Genco Erkal'ın hayatı ve kariyeri

28 Mart 1938'de İstanbul'da doğan Genco Erkal, 1959 yılından itibaren Türkiye'nin önde gelen tiyatro topluluklarında oyuncu ve yönetmen olarak görev aldı. 1969 yılında kurduğu Dostlar Tiyatrosu ile adını geniş kitlelere duyurdu. 1965 yılında Nikolay Gogol'un "Bir Delinin Hatıra Defteri" adlı eserini tiyatroya uyarlayan Erkal, bu oyunu yıllar boyunca sahneledi.

Erkal, Türk edebiyatının önemli isimleri Aziz Nesin, Haldun Taner, Nazım Hikmet, Behiç Ak ve Yaşar Kemal'in eserlerini tiyatroya uyarlayarak büyük bir sanat mirası bıraktı. Sinema kariyerinde ise 1982'de "At" ve 1983'te "Faize Hücum" filmleri ile Antalya Film Festivali'nde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülüne layık görüldü.