Güncel

Göç İdaresi Türkiye'deki Göçmen Sayısını Açıkladı

Göç İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'de yasal kalış hakkı bulunan toplam yabancı sayısının 4 milyon 449 bin 333 olduğu bildirildi.

Abone Ol

Göç İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'de yasal kalış hakkı bulunan toplam yabancı sayısının 4 milyon 449 bin 333 olduğu bildirildi.

Göç İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre;

  • Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler: 3 milyon 109 bin 867 kişi
  • Uluslararası Koruma Kapsamındaki Yabancılar: 228 bin 290 kişi
  • İkamet İzniyle Kalan Yabancılar: 1 milyon 111 bin 176 kişi
  • Toplam: 4 milyon 449 bin 333 yasal kalış hakkı bulunan yabancı

Vatandaşlık Verme Yetkisi Hakkındaki İddialar

Göç İdaresi Başkanlığı, vatandaşlık verme yetkilerinin bulunduğu yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunu vurguladı. Türk vatandaşlığının, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümlerine göre kazanıldığı belirtildi. Başkanlık, vatandaşlık verme yetkisinin kendilerinde olmadığını ve sadece yabancıların ülkeye girişi, kalışı ve çıkışıyla ilgili idari iş ve işlemleri yürüttüklerini ifade etti.

Başkanlık, düzensiz göçmenlerin tespiti ve yakalanmasına yönelik operasyonların 7 gün 24 saat kesintisiz olarak devam ettiğini bildirdi. 63 ilde Mobil Göç Noktası araçları aracılığıyla denetim ve uygulamalar yapılmakta, tespit edilen düzensiz göçmenlerin sınır dışı işlemleri hızla başlatılmaktadır.

Göç İdaresi Başkanlığı, Türkiye'de yasal kalış hakkı bulunan yabancıların sayısının şeffaf bir şekilde internet sitesinden paylaşıldığını ve bu sayıların her hafta düzenli olarak güncellendiğini belirtti. Başkanlık, T24'te yayımlanan ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile yapılan röportajda ortaya atılan "vatandaşlık" konusundaki iddiaların gerçek dışı olduğunu ifade etti. Ayrıca, başkanlık personeli hakkında ortaya atılan dayanaksız iddialara da cevap verdi ve işlerini milli menfaatler doğrultusunda, kamu düzeni ve güvenliğinden taviz vermeden, insan haklarına, hukuka ve medeniyet değerlerine uygun olarak yürüttüklerini vurguladı.