Bakan Şimşek: Yeni Vergi Paketi Dar Gelirli Vatandaşı Kapsamıyor Bakan Şimşek: Yeni Vergi Paketi Dar Gelirli Vatandaşı Kapsamıyor

Piyasalarda dün yaşanan hareketlilik sonucu gram altın fiyatı, ons fiyatındaki artışla paralel olarak günü 1896 lira seviyesinden tamamladı. Bugün ise 1900 lira seviyesinde alıcı buluyor. Çeyrek altın ve Cumhuriyet altınının fiyatları da bu yükselişten nasibini alarak sırasıyla 3 bin 130 lira ve 12 bin 790 lira seviyelerinde işlem görüyor.

Ons Fiyatı 4 Mayıs'tan Beri En Yüksek Seviyede

Altının ons fiyatı, 4 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyeyi 2 bin 51 dolar ile test ederken, şu an 2 bin 45 dolar civarında seyrediyor. 

Ekonomistlerin ve Uzmanların Görüşleri

Federal Rezerv'in (Fed) enflasyonla mücadele adımları, altın fiyatları üzerindeki etkisini sürdürüyor. Bugün, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın açıklamaları ve Fed yetkililerinin yanı sıra, Almanya ve ABD'deki ekonomik veriler de piyasalar tarafından yakından takip ediliyor. Teknik analizlere göre, altının ons fiyatında 2 bin 55 ve 2 bin 60 dolar direnç, 2 bin 10 ve 2 bin 20 dolar ise destek seviyeleri olarak öne çıkıyor.

Yükselişin Devamı Bekleniyor Mu?

Piyasa uzmanı İslam Memiş, gram altın/TL fiyatının 2024 yılında 2 bin 500 lira ve hatta 2 bin 700 lira seviyelerine ulaşmasının sürpriz olmayacağını belirtiyor. Memiş, altın yatırımcılarına beklemelerini, düşüşleri ise alım fırsatı olarak değerlendirmelerini öneriyor. Gram altın, yatırımcılar için kazançlı bir enstrüman olmaya devam ettiğini söylüyor.