Ülke Genelinde 42 Orman Yangını Çıktı! Bakanlıktan Seferberlik Çağrısı Geldi Ülke Genelinde 42 Orman Yangını Çıktı! Bakanlıktan Seferberlik Çağrısı Geldi

2 Ağustos 2024 itibarıyla altın fiyatları yatırımcılar arasında merak konusu. Bugün gram altın ve çeyrek altın fiyatları hakkında güncel bilgiler açıklanmakta. ABD'de tarım dışı istihdam Temmuz ayında beklentilerin altında kalınca altın fiyatlarında önemli bir artış yaşandı.

ABD Çalışma Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, Temmuz ayında tarım dışı istihdam 114 bin artış gösterdi, bu da beklentilerin altında kaldı. İşsizlik oranı ise %4,1'den %4,3'e yükseldi. Tarım dışı istihdamın 176 bin artması ve işsizlik oranının %4,1'de kalması bekleniyordu. Ayrıca, haftalık ortalama çalışma saati 34,2'ye gerileyerek piyasa beklentisinin altında kaldı.

Bu veriler, iş gücü piyasasında bir soğuma yaşandığını ve Fed'in faiz indirimi yapma olasılığını artırdığını gösterdi. Fed'in gevşeme döngüsüne eylül ayında başlaması beklenirken, doların değeri düştü ve altın fiyatları yükseldi.

Verinin açıklanmasının ardından altının ons fiyatı 2 bin 456 dolardan 2 bin 476 dolara çıktı. Gram altın ise gün içinde 2 bin 637 TL'den işlem görerek yeni bir rekor seviyeye ulaştı ve en yüksek 2 bin 642 TL oldu.