Fed'in bugünkü toplantısında faiz oranlarını %5,25-5,50 seviyesinde sabit tutması bekleniyor. Ancak, Powell'ın açıklamaları, gelecekteki para politikası adımları hakkında ipuçları verebilir. Bu açıklamalar, piyasaların hareketliliğini artırabilir. Fed'in faiz kararı Türkiye saatiyle 21.00'de açıklanacak, Powell'ın basın toplantısı ise 21.30'da başlayacak.

Para piyasalarındaki fiyatlamalar ve ekonomik veriler

743 bin memura toplu sözleşme ikramiyesi verilmeyecek 743 bin memura toplu sözleşme ikramiyesi verilmeyecek

Para piyasalarında, Fed'in yılın geri kalanında üç kez faiz indirimi yapabileceği beklentisi bulunuyor. Fed'in bugün vereceği sinyallerin yanı sıra, cuma günü açıklanacak olan istihdam raporu da bu beklentileri şekillendirebilir. Dün açıklanan verilere göre, ABD'de JOLTS açık iş sayısı haziran ayında 8 milyon 184 bine düşmesine rağmen beklentilerin üzerinde kaldı. Bugün açıklanacak ADP özel sektör istihdam verileri ise, iş gücü piyasasında olası bir soğumanın Fed'in sıkı para politikasını gevşetme yönünde adım atmasını sağlayabileceği sinyalini verebilir.

Öte yandan, İsrail'in Lübnan'a ve İran'ın başkenti Tahran'daki hedeflere düzenlediği saldırılar, jeopolitik risk algısını güçlendiriyor. Bu tür gelişmeler, piyasalarda sektörel bazda oynaklığı artırabilir.