Faruk Koca, Hakem Halil Umut Meler'e yönelik saldırı sonrasında yaşadığı olayları detaylandırarak paylaştı. Kendisinin 16 gün cezaevinde kaldığını ve hala devam eden adli sürecin içinde olduğunu belirtti. Türkiye'de futbol kültürünün yetersiz olduğuna vurgu yaptı.

Saldırının ardından MKE Ankaragücü Kulübü Başkanlığı'ndan istifa etmiş ve futboldan men cezası almış olan Koca, röportajında "Keşke olmasaydı. Bu olay, sonraki süreçte iyi adımların atılmasına sebep olursa biz de teselli oluruz." şeklinde konuştu. Adli sürecin devam ettiği için detaylara girmek istemediğini dile getirirken, haksızlığa tepki vermenin insani bir refleks olduğunu ancak tepkinin biçiminin önemli olduğunu belirtti.

e-Devlet'te yeni hizmet erişime açıldı! Büyük kolaylık sağlayacak... e-Devlet'te yeni hizmet erişime açıldı! Büyük kolaylık sağlayacak...

Sürecin ders çıkarılması gereken bir fırsat olduğunu vurgulayarak, Türk futbolunun geldiği durumu eleştirdi. Taraftar sayısının düşüşüne dikkat çekti ve "Türkiye'de futbolun bu şekilde, bu kodlarla veya bu kurallarla uzun süre yaşaması mümkün değil." ifadelerini kullandı. Toplum olarak eleştirilerin ciddiye alınması ve sorunların masaya yatırılması gerektiğini söyledi.

Ayrıca, Türkiye'de futbolun marka değerinin azaldığını ve bu durumdan tüm futbol paydaşlarının sorumlu olduğunu belirtti. Koca, yaşanan olayın bireysel eylemlerin bedelini ödedikleri bir nokta olduğunu ifade ederek, futbolun genel sorunlarının çözümü için kolektif bir çaba gerektiğini vurguladı.