Güncel

Haniye'ye suikastın ardından gözler İran'da: Acaba neyin karşılığı sattılar?

Hamas lideri İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'daki konutunda uğradığı suikast sonucu öldürülmesi dünya gündemine oturdu, sosyal medya da kullanıcılar ayağa kalktı. Pek çok kullanıcı İran'a tepki gösterdi. "İran neyin karşılığında sattı acaba Haniye’yi?" sorusuna cevap arayan da oldu, İran'ı "kağıttan kaplan" olmakla suçlayan da... İşte ayrıntılar...

Abone Ol

İsrail geçen gece Lübnan'ın başkenti Beyrut'a saldırırken Tahran'da da Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye evinde suikasta kurban gitti. Hamas hareketi ve İran Devrim Muhafızları, Haniye'nin İsrail tarafından gerçekleştirilen saldırıda öldürüldüğünü iddia etti. Sosyal medyada İran'a tepki yağdı.

İRAN CUMHURBAŞKANI'NIN TÖRENİ İÇİN TAHRAN'A GİTMİŞTİ


Haniye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın göreve başlama törenine katılmak için Tahran'da bulunuyordu. Gece yarısı sularında Haniye'nin evinde öldürüldüğü haberi geldi.

"İRAN ŞİMDİ SÜPER BİR VİDEO ÇEKİP İSRAİL'DEN İNTİKAMIN ALIR"


Haniye'nin öldürülmesiyle ilgili sosyal medyada gelen eleştiriler özellikle suikastın İran'ın başkenti Tahran'da gerçekleştirilmesine yönelik oldu. Bir kullanıcı "İran devleti gerçek bir kağıttan kaplan. Sen ülkene gelmiş bir yabancı siyasi lideri de koruyamıyorsan dükkanı kapat git. Şimdi İran devleti süper bir video çeker, İsrail'den bunun intikamını alır" şeklinde yorum yaptı.

"SINIRLARI İÇERİSİNDE KORUMASI GEREKEN TEK ADAMI KORUYAMADILAR, İRAN NEFRETİMİZ BOŞA DEĞİL"

Bir başka kullanıcı İran'ı "Haniye'yi satmak" ile suçlarken tepkisini şöyle dile getirdi:

"İran neyin karşılığında sattı acaba Haniye’yi? Aylardır bilgisayar animasyonundan başka hiçbir şey yapmayan İran, sınırları içinde koruması gereken tek adamı koruyamadı. Bizim İran nefretimiz boşa değil."

"İNSAN DÜŞÜNMEDEN EDEMİYOR"

Yine İran'a yönelik bir tepki "Komplo teorilerine mesafeli yaklaşmak lazım. Ama öyle bir süreçte oldu ki insan, İran’ın Hizbullah’a dokunmama karşılığında Haniye’yi sattığını da düşünmeden edemiyor" şeklinde oldu.