Güncel

Haşema giyen kadını havuza almayan yönetici ve görevli gözaltında!

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde bir site havuzunda, site sakini Meral Algün'ün, haşemayla havuza girmesi engellemesinin ardından, site yöneticisi ve güvenlik görevlisi gözaltına alındı.

Loading...

Abone Ol

Olay, Ayazlı Mahallesi'ndeki bir yazlık sitede meydana geldi. Meral ve Muhammet Algün çifti, hafta sonunu geçirmek üzere yazlık dairelerine geldi. Meral Algün, inanç gereği haşema ile ortak havuza girdi. Ancak, site yöneticisi A.K., havuza haşemayla girilmesinin yasak olduğunu belirtti ve kadına itiraz etti. Algün, bu sırada durumu cep telefonuyla kaydetmeye başladı.

Görüntülerde, site yöneticisi A.K., havuzda haşemayla yüzmenin yasak olduğunu ve bu nedenle havuzun kapatılacağını ifade etti. Güvenlik görevlisi S.D. de benzer bir açıklama yaparak, havuzu kapatmak zorunda kalacaklarını belirtti. Algün'ün havuza devam etme isteği üzerine, güvenlik görevlisi havuzu boşaltmaya çalıştı. Kadın, bu durum karşısında tepkisini dile getirdi.

Gözaltı kararı

Olayın ardından, site yöneticisi A.K. (67) ve güvenlik görevlisi S.D. (64) hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' ve 'İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme' suçlamalarıyla gözaltı kararı verildi. İki kişi, ifadelerinin alınmasının ardından Düzce İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Loading...

Valilikten açıklama

Düzce Valiliği, olayla ilgili yaptığı açıklamada, Meral Algün'ün 24 Temmuz 2024 tarihinde, siteye ait havuza haşema ile girdiği ve site görevlisi ile yöneticisinin bu durumu engellemeye çalıştığı bilgilerini paylaştı. Valilik, konu hakkında ayrımcılık içeren incelemelerin başlatıldığını belirtti.

AK Parti'den tepki

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, yaşanan durumu eleştirerek, “2024 yılında hala kadınların kılık kıyafeti üzerinden ayrımcılık yapılması kabul edilemez. Kadınların ne giyeceğine kendi karar vermesi gerektiği vurgulanmalıdır. Akçakoca'daki olay, özel hayatın ihlali ve ayrımcılık anlamına gelmektedir” ifadelerini kullandı.