Bakan Tekin'den Fransız Okulları Haberine Sert Tepki: "Ahlaksızlar" Bakan Tekin'den Fransız Okulları Haberine Sert Tepki: "Ahlaksızlar"

İskandinav havayolu şirketi Finnair, havayolu taşımacılığında alışılmadık bir uygulamanın başlangıcını duyurdu: 'yolcu tartma'. Bu yeni uygulama, bu yılın sonlarına doğru başlayacak ve başlangıçta gönüllülük esasına dayanacak.

Finnair'in sözcüsü Kaisa Tikkanen, Helsinki Havalimanı'nda bu hafta başlayan ölçümlere ilişkin, "Şimdiye kadar 500'den fazla gönüllü müşteri tartıya katıldı" dedi.

Havayolu şirketi, uçağın toplam ağırlığını hesaplamanın, "yolculukları daha güvenli hale getirmenin bir parçası" olduğunu belirtti. Bu hesaplama, yakıt, kayıtlı bagaj ve kargo, uçak içi ikram, su tankları ve tabii ki müşterilerin ağırlığını içerecek.

Yetkililer, daha büyük ölçekli tartımların bu yılın sonlarında başlayacağını ve başlangıçta gönüllülük esasına dayanacağını vurguladı. Ayrıca, tartım yapılırken kişilerin seyahat sınıfı, cinsiyeti ve yaşı da dikkate alınacak.

Finnair'in yer hizmetleri müdürü Satu Munnukka, yolcuların ağırlıklarının "sadece tartıyı kullanan kişi tarafından görüleceği" konusunda güvence verdi.

Finnair'in yaptığı açıklamada, "Yolcuların el bagajlarıyla birlikte ortalama ağırlıklarına ilişkin anonim veriler toplamak, uçak dengesi ve performans hesaplamaları için gerekli" olduğu ifade edildi. Ayrıca, "Her uçağın güvenli bir kalkış sağlamak için belirlenmiş bir maksimum ağırlığı vardır ve bu ağırlık aşılamaz" denilerek uçuş güvenliği vurgulandı.