50 milyar liralık israfın önüne geçilecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, her şey dahil tatil sisteminin kaldırılmasının büyük bir ekonomik kazanç sağlayacağı vurgulandı. Her yıl bu sistem nedeniyle otellerde oluşan gıda israfı 50 milyar liraya ulaşıyor. Ankara Genç İş İnsanları Derneği (ANGİAD) üyesi Mustafa Korkutata, her şey dahil sistemin büyük ölçüde israfa neden olduğunu belirterek, otellerde dönen yiyeceklerin yüzde 65’inin çöpe gittiğini söyledi. Korkutata, yapılan ölçümlere göre, otellerde günlük kişi başı 220 ila 400 gram arası gıdanın çöpe atıldığını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmenler İçin Değerlendirme Kılavuzları Yayımladı Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmenler İçin Değerlendirme Kılavuzları Yayımladı

Turistleri otelden çıkarmak için yeni strateji

Yeni dönemde, turizmde sadece otel içi hizmete değil, yerel kültür ve gastronomiye de ağırlık verilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı, her şey dahil otel sisteminden kademeli olarak uzaklaşmak için sezon başında gece müzeciliği gibi uygulamaları hayata geçirmişti. Yeni dönemde, turistlerin otellerden çıkarılması ve yerel bölgelerdeki restoran ve mekanlarla iş birliği yapılması planlanıyor. Mustafa Korkutata, turistlerin otelden çıkarılarak şehir merkezlerinde gezdirilmesi ve anlaşmalı restoranlarda yemek yemesinin hem esnafı canlandıracağını hem de komşu Yunanistan ile fiyat rekabeti sağlanacağını belirtti.

2028 hedefi: 80 milyon nitelikli turist

Türkiye, dünyanın en çok turist çeken dördüncü ülkesi konumunda bulunuyor. 2028 yılına kadar 80 milyon nitelikli turist hedefine ulaşmayı planlayan ülkemiz, bu doğrultuda turizmde sağlık, kültür ve gastronomi odaklı bir strateji izleyecek. Yeni dönemin parolası ise "Her şeyiyle Türkiye" olacak. Her şey dahil konseptinin sona ermesiyle, turistler otelden daha fazla dışarıya çıkacak ve yerel kültürle daha fazla etkileşimde bulunacak.

Her şey dahil otellerin sonu yaklaşıyor

Yapılan açıklamalara göre, 2028 yılına kadar her şey dahil tatil sistemi tamamen kaldırılarak normal konsept tatillere geçiş yapılacak. Bu adımın, hem turizmi canlandırması hem de israfın önüne geçmesi bekleniyor. Korkutata, her yıl 25 bin kişinin açlıktan hayatını kaybettiğini vurgulayarak, her şey dahil sistemin kaldırılmasının sosyal sorumluluk açısından da büyük bir adım olduğunu belirtti.