Ogün Samast'ın, İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde açılan dava dosyasıyla birleştirilen bu davada hakim karşısına çıkması bekleniyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Samast'ın FETÖ üyeliği suçlamasıyla 5 ila 10 yıl arasında hapis cezası isteniyor.

Davanın içeriğinde, Samast'ın cinayet öncesindeki süreçte Yasin Hayal ve Erhan Tuncel ile ilişkileri ve örgütle bağlantısı detaylı bir şekilde yer alıyor. Ayrıca, FETÖ'nün devlet kurumlarını ele geçirme stratejileri, örgütün İstanbul İstihbarat Müdürlüğü'nü ele geçirerek başlattığı süreç ve sonrasındaki olaylar iddianamede vurgulanıyor.

Samast'ın, "suça sürüklenen çocuk" olarak nitelendirildiği iddianamede, örgütün çıkarları doğrultusunda cinayeti işlediği ve örgüt üyeleriyle irtibatının olduğu belirtiliyor. Ayrıca, Samast'ın daha önceki mahkeme kararları ve cezaları da detaylı bir şekilde ele alınıyor.

YKS Tercih Kılavuzu Yayımlandı YKS Tercih Kılavuzu Yayımlandı

Ogün Samast'ın FETÖ üyeliği suçlamasıyla yargılanacağı bu dava, Hrant Dink cinayetiyle ilgili diğer suçlamalarla birleştirilmiş durumda. Samast, daha önceki mahkemelerde Hrant Dink cinayeti nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.