Güncel

Hükümetin memurlara ikinci zam teklifine Memur-Sen'den ilk açıklama geldi

Yaklaşık olarak 6 buçuk milyon memur ve memur emeklisini ilgilendiren 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme Görüşmeleri'nin 3. toplantısında hükümetin sunduğu ikinci teklif belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yeni zam teklifini açıklamasının ardından Memur-Sen'den ilk açıklama geldi.

Abone Ol

7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme Görüşmeleri'nin 3. toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda saat 14.00 itibarıyla başladı.Milyonlarca memur ve memur emeklisinin takip ettiği zam pazarlığında  hükümet,  2024'ün ilk 6 ayı için yüzde 15, ikinci 6 ayı içinse yüzde 10 zam teklifi sunduklarını açıkladı.  Bakan Vedat Işıkhan, 2025'i kapsayan zam teklifinin ise ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay içinse yüzde 5 olduğunu belirtti.

Hükümetin zam teklifinin ardından gözler Memur-Sen'e çevrildi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sunulan teklifle ilgili şunları kaydetti:

"Gelen teklife baktığımızda bir önceki tekliften bir önceki tekliften 2 puan yukarı çıkılmış olması tekliflerimizin anlaşılmadığını gösteriyor. Bu açıdan önce hayretlerimi ifade ediyorum.  Merkez Bankası’nın 2024 enflasyon hedefi yüzde 33 olarak ortada dururken tekliflerin 23’lü, 25’li rakamlarda geziyor olması anlaşılabilir değil. Masanın kesintisiz işlemesine gerek var. Bu masada refah payı, görmezden gelinmemeli. Refah payı için herhangi masada bir şey söylenmedi. Masayı sonuna kadar iştleteceğiz, biz çözümden yanayız. Bu zeminde konuşulacak pek fazla bir şey yok ama biz çözümden yanayız. Kamu işveren heyetini yeniden değerlendirme yapmaya davet ediyorum. Tekliflerimiz değerlendirilmezse bir sendika ne yapması gerekirse onu yapacağız."