ABD'de, 4 ülkenin vatandaşlarına verilen özel vizeler yenilenmeyecek ABD'de, 4 ülkenin vatandaşlarına verilen özel vizeler yenilenmeyecek

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret ederek kadına yönelik şiddet olaylarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, kadına şiddete karşı sıfır tolerans politikası uyguladıklarını vurgulayarak, "Kadınlara şiddet uygulamaya kalkanlara rahat nefes aldırmayacağız" ifadelerini kullandı. Kadınların temel hak ve özgürlüklerinin korunmasının ülkenin huzuru için kritik olduğunu belirten Yerlikaya, bu mücadelede Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik birimlerinin iş birliği içinde olduğunu kaydetti.

Yerlikaya, İstanbul’un güvenliği için polis ekiplerinin ve araç sayısının artırıldığını, son dönemde 2 bin 380 yeni personelin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne katıldığını ve ekip sayısının iki katına çıkarıldığını söyledi. Kadına yönelik şiddet ve suç odaklarıyla mücadeleye 7/24 devam ettiklerini belirten Yerlikaya, Beyoğlu'nda taciz edilen kız çocuğuna geçmiş olsun dileklerini iletti ve son günlerde yaşanan şiddet olaylarının kurbanları için başsağlığı diledi.