Güncel

İki Bakanlıktan İlkokula Başlayacak Öğrenciler ve Aileleri İçin İşbirliği

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında imzalanan işbirliği protokolüyle, ilkokula başlayacak öğrenciler ve velilerinin okula daha hızlı uyum sağlamaları için ortak çalışmalar yürütülecek.

Abone Ol

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında imzalanan işbirliği protokolüyle, ilkokula başlayacak öğrenciler ve velilerinin okula daha hızlı uyum sağlamaları için ortak çalışmalar yürütülecek.

Bakanlıklardan yapılan açıklamaya göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, MEB'e bağlı ilkokullarda öğrenime başlayacak 1. sınıf öğrencileri ve velilerine yönelik uyum süreci faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla işbirliği protokolü imzaladı.

Bakan Göktaş, imza töreninde yaptığı konuşmada, daha önce 6 Şubat depremlerinin ardından imzalanan ve hâlâ geçerli olan işbirliği protokolünü hatırlatarak, ortak çalışmaların önemine dikkat çekti. Göktaş, ilkokula başlayacak çocuklar ve aileleri için başlatılan bu yeni projede yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Proje ile hem çocukları okula yeni başlayan ailelerimize destek olmayı hem de okullaşma oranını artırmayı amaçlıyoruz," dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise iki bakanlık arasındaki ilişkilerin her zaman iyi olmasının önemini vurguladı ve işbirliğine katkılarından dolayı Bakan Göktaş'a teşekkür etti. Tekin, bu yıl odaklandıkları üç ana başlıktan birinin ailelerin eğitim-öğretim süreçlerine daha aktif katılımı olduğunu belirterek, "Ailelerin kendilerini çocuklarının eğitim öğretim süreçlerinin bir parçası olarak görmelerini sağlamayı amaçlıyoruz," ifadelerini kullandı.

Bakan Tekin, okul ve öğretmenlerin çocuklar üzerindeki etkisinin yüzde 50 oranında olduğunu, ancak toplumun farklı kesimlerinin, özellikle de ailelerin, çocuklar üzerinde belirleyici olduğunu söyledi. Bu protokolle, okula ilk kez başlayacak çocukların velilerine, süreçte ana paydaşlardan biri olduklarına dair farkındalık oluşturmak istediklerini belirtti.

Protokol kapsamında, yeni eğitim-öğretim döneminin başlayacağı hafta, öğrencilerin okula ve öğretmenlerine alışmasını kolaylaştırmak için uyum sürecine yönelik etkinlikler düzenlenecek. Bu etkinlikler, oyunlar ve etkileşimli aktivitelerle öğrencilerin kaygılarını azaltmayı, aile ilişkilerini güçlendirmeyi, velilerin okul ile ilişkilerini geliştirmeyi ve dayanışmayı pekiştirmeyi amaçlıyor. Ayrıca, ailelerin öğretmenlerle tanışması ve iletişim kurması için fırsatlar sunulacak, farklı kültürlerden gelen öğrenciler ve ailelerinin kaynaşması sağlanacak, velilere çocuklarının eğitimi konusunda rehberlik edilecek.

Protokol kapsamında, ilkokul birinci sınıf öğrencileri ve velileri için kortej yürüyüşü düzenlenmesi planlanıyor. Ayrıca, "Bizi Anla'tır" konseptiyle, farklı illeri gezecek bir tır faaliyete geçirilecek. Bu tırda yer alan mobil sahnede film gösterimleri yapılacak. Öğrencilerin oryantasyonu için okul içi çalışmalar düzenlenecek, velilere yönelik sinema, tiyatro ve konferans seansları organize edilecek. Bu etkinlikler, Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından birlikte düzenlenecek.