Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, iki Suriyelinin sahte diploma ile Adalet Bakanlığında işe alındığına dair iddiaların asılsız olduğunu açıkladı ve bu iddiaları yayanlar hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Bakan Tunç, bahsedilen kişilerin sabıka durumlarına değinerek, bu iddiaların gerçek dışı ve dezenformasyon amaçlı olduğunu belirtti.

1. Sınıfların Öğretmenleri ve 5. Sınıfların Şubeleri Belli Oldu! 1. Sınıfların Öğretmenleri ve 5. Sınıfların Şubeleri Belli Oldu!

Tunç, Z.B. adlı kişinin sabıkasının olmadığını ve bu kişinin Türkiye vatandaşı olduktan sonra Adana Adli Yargı Komisyonu'nda bilirkişi olarak görev yaptığını, ancak Adalet Bakanlığı personeli olmadığını vurguladı. Diğer kişi B.H. hakkında ise mahkumiyet kararı bulunduğunu, ancak bu kişinin bilirkişilik başvurusu bile yapmadığını ifade etti. Bakan Tunç, bu iddiaları sosyal medyada yayanlar hakkında "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan soruşturma başlatıldığını da sözlerine ekledi.