Geçen ayın satış rakamları ne diyor?

Ağustos ayında gerçekleşen satışlar, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1 artış gösterdi ve 125,935 adet aracın el değiştirdiği belirlendi. İkinci el otomobil ilanlarının sayısı da yüzde 18 artarak, 360,445'a ulaştı. Satışların büyük bir kısmını, yüzde 82 ile otomobiller oluşturdu. Hafif ticari araçların payı ise yüzde 18'de kaldı.

Toprak Mahsulleri Ofisi Kadrolu Devlet Memuru Alımı! Lise, Önlisans, Lisans Mezunu Başvurular Açıldı Toprak Mahsulleri Ofisi Kadrolu Devlet Memuru Alımı! Lise, Önlisans, Lisans Mezunu Başvurular Açıldı

Otomobil fiyatları neden artıyor?

Bu yükseliş, arz ve talep dengesizliği, yüksek yeni araç fiyatları ve ekonomik faktörlerin bir araya gelmesiyle oluyor. Son bir ayda, ikinci el binek ve hafif ticari araç fiyatlarında yüzde 0,82'lik bir artış meydana geldi. Fiyat değişimleri, 2010-2022 model yıllarına ait 122,955 adet ilanın analiz edilmesiyle elde edildi.

Motor tipi ve satış dinamikleri

Geçen ayın en popüler araç türü, 74,279 satışla dizel otomobiller oldu. Onları benzinli otomobiller ve oto gazlı otomobiller takip etti. İkinci el elektrikli otomobil satışları ise oldukça dikkat çekici bir şekilde yükseldi. Geçen yıla kıyasla yüzde 171 artış göstererek 606 adet satıldı.

Segmentlere göre dağılım ve tercihler

Ağustos ayında satılan araçların büyük bir kısmı C segmenti araçlardan oluşuyor. Ancak SUV segmenti de hızla yükseliyor. Özellikle B-SUV, C-SUV ve elektrikli SUV'lar piyasadaki paylarını artırıyorlar.

Günlük analiz ve büyük veri

İkinci el araç piyasasının günlük analizi için Indicata, 450 binden fazla veri noktasını tarıyor. Veriler, Sahibinden, Arabam, Letgo ve VavaCars gibi önemli platformlar aracılığıyla toplanıyor.