Geçmişte yaşanan olumsuzlukların ardından Ticaret Bakanlığı'nın attığı adımlar, sıfır ve ikinci el araçlarda %15 ile %20 arasında indirimlere yol açtı.

ÖSYM’den emsal karar! Tüm öğrencileri ilgilendiriyor ÖSYM’den emsal karar! Tüm öğrencileri ilgilendiriyor

Sıfır araçlardaki indirimlerin ikinci el piyasasına da yansıdığını ifade ediyorum. Sıfır/ikinci el araç fiyat makasının düştüğünü ve reel fiyat üzerinden %10-15 civarı bir indirim sağlandı. Krediye erişimdeki zorluklar nedeniyle tüketici talebinde düşüş yaşandığını vurguluyorum. Yeni yılda bu durumun düzelmesini bekliyoruz.

2024'ün ilk çeyreğinde piyasanın hareketlenmesini öngörüyorum. Çin menşeli markaların rekabetin artmasına katkı sağladı. Ancak, döviz kuru, enflasyon ve maliyetler göz önüne alındığında, 2024 yılında otomobil fiyatlarının yukarı yönlü hareketlenme potansiyeli var.

Yedieminlerde bulunan araçların ihale ile satışa sunulacağı uygulama başladı. Ancak, bu araçların genellikle kötü kondisyonda olduğunu ve piyasadaki fiyatları olumsuz etkilemeyeceğini ifade ediyorum. Araç almayı düşünenlerin eksik, kusur veya arıza gibi olası durumları göz önünde bulundurması gerektiğini hatırlatıyorum.