Nuri Alço Ev Sahibiyle Mahkemelik Oldu: Ödediği Kira Şaşırttı Nuri Alço Ev Sahibiyle Mahkemelik Oldu: Ödediği Kira Şaşırttı

İstanbul'da ikinci el otomobil piyasası, geçtiğimiz yıla kıyasla büyük bir durgunluk yaşıyor. Bu durum, noterlerde gerçekleşen araç satışı işlemlerinde de belirgin bir düşüşe neden olmuş durumda. Geçtiğimiz yıla göre noterlerdeki araç satışı işlemleri yaklaşık yüzde 40 oranında azaldı.

İstanbul'un önemli ticaret merkezlerinden İstoç Oto Ticaret Merkezi'nde de durum benzer şekilde sessizlik hakim. Geçtiğimiz yıl yoğun olan araç satışı işlemleri, bu yıl belirgin bir düşüş gösteriyor. Yatırım amaçlı ikinci el otomobil alanların azalması ve sıfır araç fiyatlarının kampanyalarla düşürülmesi, ikinci el otomobil piyasasının durgunluğuna katkıda bulunan etkenler arasında gösteriliyor.

Bakırköy 24'üncü Noterliği Başkatibi Ahmet Turan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Geçen yıla göre bu yıl ikinci el otomobil satışlarında yüzde 40'a varan bir düşüş var. Bunun sebeplerinden biri, bayilerin sıfır araçlarda gerçekleştirdiği kampanyalar ve vatandaşların sıfır araç tercih etmesidir. Bu durum, noter işlemlerini olumsuz etkilemektedir. Örneğin, geçen sene günlük 400 araç satışı yapılırken, bu sene bu rakam 150'ye düşmüştür. Vatandaşlar artık aracı yatırım aracı olarak görmüyor ve nakitlerini faizde değerlendiriyorlar" dedi.