Prof. Dr. Şenol Babuşcu, emekliler ve memurlar için ocak ayında büyük bir zam yapılacağına dair önemli bir iddiada bulundu. Bilindiği üzere, birçok vatandaşın geçim sıkıntısını gündeme getirdiği şu dönemlerde, böyle bir tahmin birçok kişi için umut verici bir haber. Babuşcu, bu zammın oranını en az yüzde 50 olarak ifade etti.

Babuşcu'nun yerel seçimler sonrası öngörüleri

Ülkemizde mart ayında gerçekleşecek olan yerel seçimlerin ardından, hükümetin ekonomik tedbirler alacağını belirten Babuşcu, "Nisan ayında acil ve sert tedbirler almaya başlayacaklar. Bu tedbirlerin etkilerinin görülmesi de üç ay sürer. Dolayısıyla haziran-temmuz gibi enflasyon düşüşe geçecektir." şeklinde konuştu.

YKS Tercih Kılavuzu Yayımlandı YKS Tercih Kılavuzu Yayımlandı

Maliye Bakanı'nın sabır çağrısına Babuşcu'dan yorum

Babuşcu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Sabır" sözlerini de gündemine aldı. Hükümetin ekonomik adımlarının sonuçlarının gözlemlenmesi için vatandaşlardan üç ay daha sabır istenmesini yorumlayan Babuşcu, "Yurttaş üç ay daha sabredecek. Üç ay sonra ocak ayında asgari ücrete, emekliye, memura çok yüklü bir zam yapılacak. En az yüzde 50 zam yapılır diye tahmin ediyorum. Bu yurttaşı iki ay rahat ettirir." dedi. Ayrıca, Temmuz 2024 ve Ocak 2025 dönemleri için daha mütevazı zamların yapılabileceğini belirtti.