Güncel

İl Milli eğitim müdürü değişince öğretmen teneke çaldı

Tekirdağ’da bir öğretmen Tekirdağ İl Milli Eğitim müdürünün değişmesi üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelerek teneke çaldı.

Loading...

Abone Ol

Tekirdağ’da bir öğretmen Tekirdağ İl Milli Eğitim müdürünün değişmesi üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelerek teneke çaldı. 

Daha önce Tekirdağ’da görev yapan öğretmen Gazi Aydoğan’ın bir buçuk yıl içinde 11 kez görev yeri değişti ve il il gezdirilerek adete sürgün edildi. 

Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ile davası da bulunan Aydoğan, Milli Eğitim Müdürü değişince Milli Eğitim Müdürlüğü önünde teneke çaldı. 

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan’ın yerine Yalova eski İl Müdürü Abdülaziz Yeniyol atandı. 

SÖZÜNÜ TUTTU

Daha önce “Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürünün değişmesi halinde teneke çalacağım diyen” öğretmen Gazi Aydoğan, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelerek elindeki tenekeyi çalarak sözünü tuttu. 

Loading...

“MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN’E TEŞEKKÜR EDERİM”

İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde teneke çaldıktan sonra açıklamalarda bulunan Gazi Aydoğan; “Bugün Tekirdağ için önemli bir gün. Sayın Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin beye çok teşekkür ederim. Tekirdağ halkının isteklerine duyarsız kalmadı. Tekirdağ eğitim anlamında Türkiye’nin 81 ili arasında çok geride kalmıştı. Bu başarısızlığı gören sayın bakanımız bugün itibari ile İl Milli Eğitim Müdürünü görevden aldı ve yeni bir milli eğitim müdürünü Tekirdağ’a görevlendirdi. Tekirdağ, Türkiye’deki 81 il içerisinde ikili öğretim yapan 80. il. Bizden daha kötü durumda olan il Şanlıurfa. O da gerek nüfus artışı gerekse dışarıdan gelen göçle belli. Tekirdağ’da özellikle 2018 yılından itibaren birçok okul yenisi yapılacak, depreme dayanıklı okular yapılacak bahanesiyle yıkıldı. Aynı okullarda 3 okul, 4 okul bir arada eğitim göremeye başladı. Bunun sonuçlarını hem bireysel anlamda hem de toplu bir şekilde eğitimde başarısızlık olarak gördük.” diye konuştu. 

“YENİ ATAMAYLA TEKİRDAĞ’IN EĞİTİMDE ÇAĞ ATLAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Tekirdağ’ın eğitimdeki başarısızlığının ortadan kalkacağını ve bu yeni atamayla toparlanacağını ifade eden Gazi Aydoğan;” Tekirdağ son yıllarda ÖSYM verilerine göre Türkiye’nin 81 ili arasında üniversite yerleştirmede 66. Sıraya kadar düşmüştür. Oysa Tekirdağ diğer olaylara baktığımızda vergi ödemede Türkiye’nin ilk 10 ili içerisinde. Yaşanabilir iller endeksinde Türkiye’nin en önemli şehirleri arasında. Ancak eğitimde bu kadar geride olmamızın en önemli sebebi planlamanın doğru yapılmaması, okullarda gerekli önlemlerin alınmaması ile ilgiliydi. Bugün itibarıyla Tekirdağ’da bu sorunun ortadan kalktığını düşünüyoruz. Özellikle geçen yıl Tekirdağ’a gelen valimizin eğitimle birebir ilgilenmesi, yeni gelen milli eğitim müdürünün bu konuda katkı sağlaması ile birlikte Tekirdağ’ın eğitimde çağ atlayacağını düşünüyorum. Birkaç yıl içerisinde hak ettiği başarıyı göstereceğine inanıyoruz. Tüm Tekirdağ halkının bu konuda yeni gelen milli Eğitim Müdürüne destek vermesini temenni ediyorum. Sadece bireysel anlamdaki bir şey değildi bu. Tekirdağ il milli eğitim müdürü benimle kişisel anlamda çok fazla uğraşmıştı. Bir buçuk yıl içinde 11 farklı yere tayin yapılmıştım. Sadece Ersan Ulusan’ın kişisel benimle olan kişisel münasebetiydi. Ersan Ulusan, bu süreçte İl Milli Eğitim Müdürü olduğu dönemde Gazi Aydoğan ile şahsi olarak uğraştığının yarısının Tekirdağ eğitimine ayırsaydı Tekirdağ eğitimi bu seviyede olmayacaktı. “ diyerek sözlerini tamamladı.