Ekrem İmamoğlu'nun ve CHP lideri Özgür Özel'in arasında yaşanan çekişmeyle gölgeleniyor. Ferhat Ekinci'nin haberine göre, İmamoğlu, İstanbul'daki ilçe adaylarının yanı sıra İzmir, Antalya, Adana ve Muğla adaylarını da kendisi belirlemek istiyor. Ancak, CHP lideri Özel'in İstanbul'daki aday belirleme sürecini genel merkez kontrolünde tutma çabasıyla yaşanan bir gerilim var.

İddialara göre, İmamoğlu, genel merkezde kendi destekçileri aracılığıyla Özel'e baskı yaparak aday belirleme sürecini etkilemeye çalışıyor. İmamoğlu'nun özellikle kadın adaylar üzerinden ilerleyerek Bakırköy, Adalar ve Üsküdar gibi ilçelerde kendi adaylarını göstermek istediği belirtiliyor.

Özgür Özel'in ise genel merkeze yakın isimlerle seçime girmek istediği ifade ediliyor. İki lider arasındaki çekişmenin, Parti Meclisi toplantısında daha da artması bekleniyor.

Yurt dışı çıkış harcına zam geldi (Yurt dışı çıkış harcı ne kadar oldu?) Yurt dışı çıkış harcına zam geldi (Yurt dışı çıkış harcı ne kadar oldu?)

Ayrıca, CHP lideri Özgür Özel'in, İmamoğlu'nun hamlelerine karşı eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun tecrübelerinden faydalandığı ve İmamoğlu'nun lansman hamlesine karşı bir tepki göstereceği söyleniyor. Kılıçdaroğlu'nun ekibinin Özel'e yoğun destek vereceği de belirtiliyor.

Bu çekişme, CHP içindeki dengeyi koruma çabasıyla, isimlerin netleşeceği ilk Parti Meclisi toplantısında daha belirgin hale gelebilir. Parti yöneticileri, adayların zaman kaybetmeden açıklanması gerektiğini savunurken, CHP içindeki dengelerin de gözetilmesi gerektiğini ifade ediyor.