Güncel

IMF'den Türkiye'nin Büyüme Oranına İyileştirme

Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel ekonomik büyüme değerlendirmesini bu sene için yüzde 3,2 olarak açıklarken, Türkiye ekonomisine yönelik büyüme tahminini yüzde 3,1’den yüzde 3,6’ya yükseltti.

Abone Ol

IMF’nin “Küresel Ekonomi Zor Bir Durumda” adlı Dünya Ekonomik Görünüm Raporu’nda, hizmet enflasyonunun, dezenflasyondaki ilerlemeyi engel olduğu ve bunun da para politikasının normalleşmesinde güçlük yarattığı belirtildi. Enflasyona dair yukarı yönlü tehlikelerin ve yükselen ticari gerilimler ile politika belirsizliği bağlamında faiz oranlarının daha fazla süre yüksek kalması beklentisinin arttığına dikkat çekildi.

Söz konusu raporda, bu riskleri kontrol altına almak ve büyümeyi korumak için politika bileşiminin fiyat istikrarını koruyacak ve düşecek tamponları yenileyecek şekilde dikkatli bir şekilde sıralanması gerektiği belirtildi.

ABD ekonomisine yönelik büyüme beklentisi 2024 yılı için yüzde 2,7’den yüzde 2,6’ya gerileyen raporda, ülke ekonomisinin önümüzdeki yıla yönelik büyüme tahmininin ise yüzde 1,9 olarak korunduğu vurgulandı. Raporda, Euro Bölgesi ekonomisine ilişkin büyüme tahmininin ise bu yıl için yüzde 0,8’den yüzde 0,9’a yükselttiği, 2025 yılı için yüzde 1,5’te sabit bırakıldığıın altı çizildi. Çin ekonomisine yönelik büyüme beklentisinin bu yıl için yüzde 4,6’dan yüzde 5’e ve gelecek yıl için yüzde 4,1’den yüzde 4,5’e çıktığı belirtildi.