Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Instagram'a erişim engeli getirilmesinin üzerinden 48 saatten fazla zaman geçerken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, bugün öğleden sonra Instagram yetkilileriyle görüştü.

"OLUMLU GELİŞMELERİN OLMASINI BEKLİYORUZ"

  • Bakan Uraloğlu görüşmeyi saatler öncesinden şu ifadelerle duyurdu:
"Katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar karşısında erişim engeli getirdiğimiz sosyal medya platformu Instagram yetkilileri ile geçtiğimiz hafta bir görüşme yapıldı. Gerçekleştirilen görüşmede; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyulması konusunda hassasiyetlerimiz iletildi. Bugün kendileri ile öğleden sonra yeniden bir araya gelinecek. Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz.

3 ŞART KONULDU

  • Görüşme devam ederken BTK ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkililerinin masaya 3 şart koyduğu öğrenildi.
  • O şartlar şu şekilde açıklandı:

"Tüketici haklarına dikkat edin. Instagram kullanıcılarının paylaşımları kişisel ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmeli."

"Katalog suçlarda içerikleri hızlıca kaldırın."

Damar daralmasını ve tıkanıklığı önleyen besin: Avuç avuç tüketmek protein ihtiyacını gideriyor Damar daralmasını ve tıkanıklığı önleyen besin: Avuç avuç tüketmek protein ihtiyacını gideriyor

"Terör örgütü PKK kırmızı çizgimizdir. Bu konuda da içerik kaldırmada sorunlar yaşanıyor. Daha hızlı hareket edilmeli."

META'DAN AÇIKLAMA

  • Toplantı devam ederken Meta'dan da bir açıklama geldi. Instagram'dan Türkiye'deki kısıtlamaya yönelik yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Türkiye’de Instagram'a erişimin engellenmesinden dolayı milyonlarca kişi gündelik iletişim kurdukları bir yöntemden mahrum kalırken, işletmeler de müşterilerine ulaşamıyor. Hizmetlerimizi yeniden kullanıma sunmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz."

KABİNE TOPLANTISININ ARDINDAN AÇILACAĞI İDDİA EDİLDİ

  • Öte yandan 3 gün boyunca Türkiye’deki kullanıcıların giremediği Instagram'ın, kabine toplantısının ardından açılması bekleniyor.