Güncel

Instagram ile Anlaşmanın Detayları Açıklandı! İçerik Kaldırma ve Terörle Mücadele Ön Planda

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram'la yapılan görüşmeler sonucunda katalog suçlar kapsamında erişim engelinin kaldırılacağını açıkladı

Abone Ol

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram ile yapılan görüşmeler sonucunda katalog suçlar kapsamındaki taleplerin karşılanacağı ve kullanıcı sansürü konularında ortak bir çalışma yapılacağı bilgisini verdi. Bu sebeple, saat 21.30 itibarıyla erişim engelinin kaldırılacağını belirtti.

Uraloğlu, sosyal medya platformu X'teki hesabından yaptığı açıklamada, Instagram'a 2 Ağustos'ta erişim engeli getirildiğini çünkü platformun taleplerine yanıt vermediğini söyledi. Sosyal medya platformlarının Türkiye yasalarına uyması gerektiğini vurgulayan Uraloğlu, Instagram yetkilileriyle yapılan görüşmelerin ardından, katalog suçlar ve kullanıcı sansürü konusunda işbirliği yapılacağı sözü alındığını belirtti.

Bakan, sosyal medya platformlarıyla yapılan görüşmeler sonucunda bazı hassasiyetlerin giderileceğini ifade etti. Özellikle katalog suçlar ve içerik kaldırma konularında Türkiye yasalarına uygun hareket edileceğini ve bu kapsamda yasaların ihlali durumunda hızlı müdahale sağlanacağını duyurdu. Ayrıca, kullanıcı haklarının tam olarak korunacağı, uyarı yapılmadan kapatılan hesapların yeniden erişime açılacağı ve silinen hesaplarla ilgili adil bir süreç yürütüleceği belirtildi.

Uraloğlu, terörle mücadele kapsamında PKK, PYD ve FETÖ gibi terör örgütlerine ait hesapların ve propaganda içeren içeriklerin Meta platformu tarafından kaldırılacağına dair gerekli hassasiyetin gösterileceğini söyledi. Bu düzenlemelerle birlikte Türkiye'deki dijital güvenliğin artırılması ve kullanıcı haklarının korunması konusunda önemli ilerlemeler kaydedildiğini ifade etti ve Meta yetkililerinin Türkiye'ye daha geniş çaplı bir ziyaret gerçekleştireceğini belirtti.