Bakan Uraloğlu, Instagram ve Roblox gibi platformların kapatılması gibi bir yaklaşımlarının olmadığını, aksine bu platformların faaliyetlerini sürdürebilmeleri için iş birliği arayışında olduklarını belirtti. Uraloğlu, "Biz, yasakçı bir zihniyetten uzak duruyoruz. Ancak bu platformlar, Türkiye’nin gösterdiği demokratik yaklaşıma aynı şekilde karşılık vermiyor" dedi.

Toplum hassasiyetlerine dikkat çekildi

Bakan Uraloğlu, sosyal medya platformlarıyla iletişimlerinin sürekli devam ettiğini ve Türkiye'nin katalog suçları ile ilgili hassasiyetlerini defalarca bildirdiklerini söyledi. Uraloğlu, "Toplumumuzun ve ülkemizin hassasiyetleri konusunda sürekli uyarılar yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde bu konuda arkadaşlarımızla bir noktaya kadar geldik ve çözüm için çabalarımız sürüyor" ifadelerini kullandı.

Yeni yasaklama çalışması yok

Galatasaray, Konya Deplasmanından 3 Puanla Döndü Galatasaray, Konya Deplasmanından 3 Puanla Döndü

Sosyal medya platformlarının yasaklanmasıyla ilgili aktif olarak yürütülen bir çalışmanın olmadığını belirten Bakan Uraloğlu, Adana Sulh Ceza Mahkemesi'nin Roblox'un yasaklanması yönünde verdiği kararı uyguladıklarını belirtti. Bu konuda, "Mahkeme kararı gereği bir çocuk oyun portalının engellenmesi gerekiyordu ve biz de gereğini yaptık. Ancak bu platformun bu kadar popüler olduğunu bilmiyordum, ama gerekçelere bakınca çocuklarımızın nelerle karşı karşıya kaldığını görmek üzücü" dedi.